Sydney’de uluslararası komplo kınadı

Sydney’de aralarında Avustralyalı siyasetçilerin de olduğu çok sayıda kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen uluslararası komployu kınadı, Türk devletinin Garê’yi işgal girişimi protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik gerçekleşen uluslararası komplonun yıldönümünde Avustralya'nın Sydney kentinde kınandı. 

Eyleme, Avustralyalı  siyasetçilerden Yeşiller Partisi Eyalet Milletvekili David Shoebridge, Yeşiller Partisi Eski Senatoru Lee Rhiannon, Din Adami  Rahip Bill Crews, Sosyalist İttifakın Kadın Komisyonu adına Susan Pirice, İşçi Sendikası Sözcüsü Mansour  Rezaqi, din adamı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, insan hakları aktivistleri ve çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplo, demokrasi ve insan hakları tarihine  kara bir leke olarak geçtiğine vurgu yapıldı. 

‘MANDELA İÇİN VERDİĞİMİZ ÇABAYI ÖCALAN İÇİNDE VERECEĞİZ’

Açıklamanın devamında da ise şunlara dikkat çekildi: “Abdullah Öcalan demokrasi ve barışın elçisidir. Öcalan'ın yeri cezaevi değil, barışa ve insan haklarına katkı sunması için yeri halkının yanında  olması gerekir. Bunun içinde Abdullah Öcalan’ın derhal özgürlüğüne kavuşması gerekiyor. Biz barış ve demokrasi  savunucuları olarak nasıl Sayın Mandela’nin özgürlüğünü için çaba gösterdiysek aynı çaba ve mücadeleyi  Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü içinde vereceğiz” denildi.

Tertip komitesi adına yapılan konuşmada “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit bütün Kürt halkına uygulanmıştır” denilerek, “başta Birleşmiş milletler, ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecrit ve açlık grevinde olan siyasi tutsakların sesini duymalıdır” dedi. 

‘GARÊ SALDIRISI TÜM KÜRDİSTAN HALKINA YAPILMIŞTIR’

Açıklamanın devamında şunlar dile getirildi: “Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal hareketini kınıyoruz. Bu saldırının komplonun 22’inci yılına denk gelmesi komplonun devam edeceği mesajı verilmek istendi. Bu saldırı tüm Kürdistan halkına ve kazanımlarına yöneliktir. Herkes bu çerçevede Garê direnişini sahiplenmelidir” dedi. 

Açıklamanın ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İngilizceye çevrilmiş kitaplarından bölümler dağıtıldı. Eylem atılan sloganlarla son buldu. 

Öte yandan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitaplarının yer aldığı “Önderlik kütüphanesi” standı açıldı.