Sydney ve Ataina’da işgal protestosu

Avustralya’nın Sydney kenti ve Yunanistan’ın başkenti Atina’da Kürtler ve dostları, Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etti.

SYDNEY

Avustralya'nın Sydney kentinde, Rojava'ya yönelik işgal saldırıları protesto edildi. Kürdistanlılar ve dostları, DKTM'nin çağrısıyla Town Hall Meydanı'nda bir araya geldi. DKTM Eşbaşkanı tarafından yapılan konuşmada, "Gün, ulusal birlik günüdür. Her alanda mücadelemizi yükseltmeliyiz" denildi.

Avustralya Demoratik Kürt Toplum Federasyonu adına basın açıklamasını okuyan Zanin Aiveri de "Halkımız, Kobanê ruhuyla Rojava'yı sahiplenmelidir" çağrısında bulundu.

Sosyalist Birliği adına konuşan Susan Price de Rojava Devrimi'nin 'insanlık devrimi' olduğunu vurgulayarak, "Ortadoğu'ya umut olmuştu ve bu umudu büyütmeliyiz. Avustralya hükümeti Türk devletinin işgal ve katliamlarına sessiz kalmamalı" diye belirtti.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Riksona mülteci kampında yaşayan Kürtler de Türk işgal saldırılarını protesto etti. Yüzlerce kişi Rojava devrimini destekleyen sloganlar ve YPG/YPJ bayrakları ile yürüdü.