TCŞ Fransa ve Belçika’daki ‘saldırı konseptini’ kınadı

Kürt gençlik hareketi TCŞ, Belçika ve Fransa’da başta medya kurumları olmak üzere Kürt halkına yönelik polisiye saldırıları kınadı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) yaptığı yazılı açıklamada, “Belçika'da dün akşam soykırımcı faşist TC devletinin saldırıları ile eş zamanlı olarak Kürt Basın yayın organlarına bir saldırı gerçekleşmiştir. Soykırımcı saldırılara karşı, Kürt halkının sesi olan Medya Haber ve Stêrk tv binalarına yapılan bu baskın kabul edilemez” dedi. 

“Özgür basına yapılan bu saldırı ile eş zamanlı Faşist TC'nin de özgür basın çalışanlarını gözaltına alması Belçika devletinin kirli ittifakını göz önüne çıkarmaktadır” diyen TCŞ, şöyle devam etti:

“Ayrıca TC devletiyle iş birliği temelinde Kürt halkına yönelik saldırılarını artıran Fransa devleti de bugün sabah saatlerinde Paris ve Marsilya’da Demokratik Kürt Kültür Merkezlerine ve üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklama temelinde ev baskınları yapmıştır.

Kürt gençleri olarak, Kürt halkı üzerinden, geliştirilmek istenen bu saldırı konseptini kabul etmiyoruz. Kürt soykırımında ortaklaşılan bu karara karşı bilinmelidir ki biz Kürt gençleri mücadelemizi yükselterek sürdüreceğiz. 

Bu çerçevede TCŞ olarak Avrupa'nın her yerinde gençleri harekete geçmeye ve bu konsepti boşa çıkarmak, Belçika ve Fransa devletinin, soykırımcı faşist TC ile olan kirli ittifakını teşhir etmek için bulundukları her yerde kurumlarına sahip çıkmaya, faşizme karşı durmaya çağırıyoruz.”