TCŞ Kurdistan gençliğini direniş seferberliğine çağırdı

Avrupa Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ), Kurdistan gençliğini işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direniş seferberliğine çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan TCŞ Meclisi, olağan toplantılarını gerçekleştirdiklerini belirtirken, bu toplantının sonucu olarak Kurdistan gençliğini direniş seferberliğine çağırdı.

Rojava’ya yönelik işgal saldırıları, Güney Kurdistan’daki işgal saldırıları ve gerillanın Türk devletine vurduğu darbeler, 25 yılı geride bırakan İmralı’daki işkence sistemi, Güney Kurdistan’daki suikastler, Türk devletinin benzeri görülmemiş tutuklama furyası ve Rojhilat’taki ‘Jin Jiyan Azadî’ isyanına dikkat çeken TCŞ, ayrıca Avrupa’da Kürt siyasi ve kültürel kurumlarına yönelik kriminalizasyon politikalarına tepki gösterdi.

Açıklamada, “Bizler Avrupa Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) yürütme meclisi olarak yapılan olağan toplantımızın sonucu olarak Avrupa’da yaşayan tüm Kürdistan gençliğini direniş seferberliğine çağırıyoruz” denildi.

“Gençlik, Önder APO’nun fedaisidir” diyen TCŞ, şöyle noktaladı: “Bıçak kemiğe dayanmıştır. Bütün bu saldırıları boşa çıkaracak, zaferi Önderliğimize ve halkımıza armağan edeceğimiz günlerin yakın olduğu inancıyla bütün Kurdistan gençliğini bu seferberlik etrafında kenetlenmeye, mücadeleyi yükselterek zaferi kaçınılmaz kılmaya çağırıyoruz!”