TCŞ ve JCA’dan bir dizi eylem

AKP/MHP’nin HDP’li belediyeleri gasp etmesine tepkiler sürüyor. Fransa ve Almanya’da eylemde olan gençler AKP/MHP’nin işgalci zihniyetini protesto etti. İsviçre’nin Bern kentinde ise şehitler anıldı.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde alanlara çıkan Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ile Jinên Ciwanên Azad (JCA) aktivistleri, AKP/MHP’nin HDP’li belediyeleri gasp etmesini protesto etti. Jean Jaurès Meydanı’nda düzenlenen eylemde “Diktatör Erdoğan’ı durdurun”, “Kayyum darbe rejimidir” ve “İrademize dokunma” yazılı pankartlar açıldı.

STRASBOURG

Fransa’nın Strasbourg kentinde de TCŞ ve JCA aktivistleri benzer amaçla bir protesto eylemi düzenledi.

Nehêle hamlesi kapsamında yapılan yürüyüşte gençler, “Türk faşizmine karşı başkaldır” yazılı pankartı açtı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarının taşındığı yürüyüşte “Faşist Erdoğan” ve “Öcalan’a özgürlük” sloganları atıldı.

DRANCY

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde de AKP/MHP’nin HDP’li belediyeleri gasp etmesi bir yürüyüş ile protesto edildi. "Erdoğan Kürdistan'dan defol" pankartı taşıyan gençler sık sık "Bê Serok jiyan nabe", "Dagirkeriyê nehêle" ve "Faşist TC Kürdistan'dan defol" sloganları attı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde ise Schwäbisch Gmünd’da “Erdoğan virüsü Kürdistan’dan defol” ve “Kandil’i beraber savunalım” yazan pankart asıldı.

BERN

Öte yandan İsviçre’nin Bern kentinde ise, Mayıs ayı şehitleri anıldı. TCŞ ve Womend Defend Rojava İscviçre’nin organizesi ile Mayıs ayı şehitleri Saint Imier kentindeki Rojava Devrimi Enternasyonalist Şehitler Ormanı’nda anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada bir konuşma yapan TCŞ aktivisti, şehitleri anlattı.

Women Defend Rojava aktivisti ve enternasyonalist gençler de Rojava sürecinde tanıştıkları YPG ve YPJ’li savaşçılardan ve onların yaşamlarını anlattı.

Anma, müzik dinletisi ile sona erdi.