TCŞ ve TEKO-JİN aktivistlerinden tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat uluslararası komplo Fransa’nın çeşitli kentlerinde ve Stuttgart’ta düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Villier le Bel, Marsilya’nın iki ilçesinde ve Almanya’nın Stuttgart kentlerinde düzenlenen eylemlerle uluslararası komplo protesto edildi.

VILLIER LE BEL

Fransa’nın başkenti Paris’in Villier le Bel banliyösünde “Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla eylem düzenleyen TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, meşaleli bir yürüyüş düzenledi.

Uluslararası komplonun protesto edildiği eylemde Garê direnişi de selamlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayrakları eylemde taşındı. Sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Garê”, “Bijî berxwedana gerilla” ve “Liberté pour Öcalan” sloganları atıldı.

Bir saatlik yürüyüş ardından halk, DKTM önüne geldi ve burada yapılan açıklama ardından eylem sloganlarla sona erdi.

MARSİLYA / SAINT JOSEPH

Marsilya’nın St. Joseph semtinde gençler “Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında eylem düzenledi.

“Liberte Ocalan” pankartını açan gençler, Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK ve TCŞ bayrakları ile kent içerisinde yürüyüş düzenledi.

Meşaleli gerçekleştirilen yürüyüşte gençler sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Garê” sloganları atıldı.

MARSİLYA / BELLE DE MAI

Marsilya’daki diğer bir eylem adresi ise Belle De Mai Meydanı’ydı.

Meşaleli yürüyüşte “Bijî Berxwedana gerilla” ve “Liberté pour Öcalan” sloganları atıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de uluslararası komplo protesto edildi.

“Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında düzenlenen meşaleli yürüyüşte yapılan konuşmalarda uluslararası komplo yıldönümünde kınandı ve gerillanın Garê direnişi /zaferi selamlandı.

“PKK”, “KCK” ve “Freedom for Öcalan” bayraklarını açan gençler, Almanca ve Kürtçe “Abdullah Öcalan’a özgürlük”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.