TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi için alanlardaydı-YENİLENDİ

Almanya’nın Stuttgart, İsviçre’nin Zürih, Fransa’nın Marsilya, Marignane ile Evry kentlerinde alanlara çıkan TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, “Werin Cenge Azadiyê” hamlesini selamlarken, mücadelenin sahiplenilmesi gerektiğini belirtti.

TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, Stuttgart, Zürih, Marsilya, Marignane ve Evry’de alanlardaydı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler Komalên Ciwan’ın başlattığı “Werin Cenga Azadiyê” hamlesini selamladı.

 

Akşam saatlerinde Stuttgart’taki Schlossgarten’de bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN aktivistleri yaptığı bir açıklama ile “Werin Cenga Azadiyê” hamlesine katıldıklarını belirtti.

Gençler, “Kürdistan gençliği, faşist Türk devletinin soykırımcı işgal saldırılarına ve KDP’nin ihanetine karşı devrimci halk savaşı ruhuyla “Werin Cenga Azadiyê” hamlesine katılmalıdır” dediler.

Açıklamanın ardından gençler Kürdistanlı gençlerin faşizme ve soykırımcı işgal saldırılarına karşı aralıksız alanlara akması çağrısında bulundu. Eylem “Bijî Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” ve “Es Lebe Öcalan” sloganlarıyla sona erdi.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde TCŞ ve TekoJIN aktivistleri “Werin Cenga Azadiyê” hamlesine katıldıklarını açıkladı.

Burkiplatz’da düzenlenen eylemde TCŞ ve TekoJIN aktivistleri faşist Türk devletinin Kürdistan’daki soykırımcı işgal girişimlerine karşı Komalên Ciwan’ın başlatmış olduğu “Werin Cenga Azadiyê” hamlesine katıldıklarını belirtti.

Yürüyüşte bir açıklama yapan gençler faşist Türk devletinin Kürdistan topraklarında soykırımcı işgal saldırılarına son verilmesi ve KDP’nin ihanet çizgisinden dönülmesi konularında değinildi. Gerçekleştirilen yürüyüşte sık sık “Bijî Serok APO”, “Bijî Berxwedana Gerîla” ve “Es Lebe Öcalan” sloganları atıldı.

Yürüyüş ardından düzenlenen mitingde gerilla direnişi, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi selamlandı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de TCŞ ve TekoJIN aktivistleri “Werin Cenga Azadiyê” hamlesini bir sivil itaatsizlik eylemiyle selamladı.

Faşist Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarına ihanet çizgisiyle yardım eden KDP zihniyetini ihanet çizgisinden dönmeye de çağıran gençler sık sık “Libere Öcalan”, “Bijî Serok Apo” ve Bijî berxwedana gerîla” sloganları atıldı.

MARIGNANE

Fransa’nın Marignan kentinde de TCŞ aktivistleri “Werin Cenga Azadiyê” hamlesine katıldıklarını bir yürüyüşle belirtti.

Yürüyüş boyunca PKK bayrakları taşıyan gençler sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Libere Öcalan” sloganları attılar.

EVRY

Fransa’nın Evry kentinde de "Werin Cenga Azadîyê" hamlesi selamlandı.

Gerilla direnişinin de selamlandığı eylemde "Bîjî berxwedana gerîla", "Gençlik Apo’nun fedaisidir", "Em hemî Bazên Zagrosêne" sloganları atıldı.

"Werin Cenga Azadîyê" pankartı , PKK, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, TekoJIN ve TCŞ bayraklarının taşındığı yürüyüş toplumun en çok bulunduğu Grygny Garının önüne kadar devam etti. Garın önünde TCŞ ile TekoJIN’in açıklaması okundu.