Tecride karşı Cenevre ve Strasbourg'da eylemler sürüyor

Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Cenevre ve Strasbourg'da eylemlerini sürdürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı Kürdistanlıların Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde sürdürdüğü oturma eylemi 6. ayında devam ediyor.
Kürdistanlılar, oturma eylemini 25 Ocak'tan bu yana her çarşamba "İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Dem dema Azadiye ye!” hamlesi kapsamında BM Ofisi önünde kurdukları çadır etrafında sürdürüyor.

Eylemde Kürdistan Özgürlük Mücadelesine sahip çıkarak bu uğurda şehit düşenler için saygı duruşunda bulunuldu. Cenevre Demokratik Kürt Toplumu (CDK) Eşbaşkanı Salih Sağlam, burada Kürdistanlılara seslenerek şunları söyledi:

 Eylemde yapılan açıklamada, "Dem dema Azadiye Ye hamlesi bugün başta Medya Savunma Alanlarında gerilla direnişiyle, Türkiye cezaevlerinde 189 gündür devam eden açlık grevleri direnişiyle nasıl güç kazanarak başarıya doğru ivme kazanabilmiş ise burada bizlere düşen asli görev sürdürülen bu direnişi bir adım öteye götürerek BM'nin AKP-MHP faşizmi karşısındaki suskunluğuna cevap verebilmek olmalıdır" denildi.

STRASBOURG

Yine bu hamle kapsamında Strasbourg'da Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için oturma eylemini sürdürüyor. Yapılan açıklamada, "Avrupa devletlerinin suskunluğuna karşı gerek Strasbourg'da Avrupa Konseyi gerekse Cenevre Birleşmiş Milletler olsun, Kürt halkının direnişi duyulunca kadar ve taleplerimize cevap alınıncaya kadar eylemlerimiz devam edecektir" denildi.
Eylem boyunca hamle kapsamında Fransızca bildiriler de okundu.