TEV-ÇAND’dan ‘İradenize sahip çıkın!’ çağrısı

Kürt Kültür ve Sanat Emekçileri Hareketi (TEV-ÇAND), Kurdistan halkının iradesinin bir kez daha gasp edilmek istendiğini belirterek, Kürt halkı ve dostlarına “İradenize sahip çıkın!” çağrısında bulundu.

TEV-ÇAND yaptığı yazılı açıklamada  “Kurdistan halkının iradesi bir kez daha gasp edilmek isteniyor. Kurdistan halkı, aylar öncesinden başlayarak, her türlü baskı, tehdit, şantaj ve şiddet ortamına; asker, polis, sivil, memur vb. kılıklar altında Kurdistan'a getirilen ve oy kullandırılan on binlerce çetelere boyun eğmeyerek iradesini bir kez daha açığa çıkarmıştır” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Sömürge valileri ile Kürt halkının her türlü iradesini ve değerlerini gasp eden; seçim sürecinde yaptığı tüm hile ve hırsızlıklara; taşıma seçmen oyunlarına, sandık başlarında asker-polis zoruyla çetelerine oy kullandırmasına rağmen Kürt halkının iradesi karşısında bir kez daha yenilen Türk devleti ve AKP-MHP rejimi halkımızın iradesine bir kez kayyum atayarak, sömürge valileri ile iktidarını sürdürmek istemektedir.

Kürt düşmanı Türk devleti ve AKP-MHP rejiminin hiçbir Kürt kentinde, kasabasında, köyünde varlığı olmamasına rağmen, Şırnak, Hakkâri, Kars, Bitlis, Bingöl gasp edilmiştir.

Öte yandan, Van halkının ortaya koyduğu irade karşısında kuduran AKP-MHP rejimi, seçimlerin üzerinden 24 saat bile geçmeden bir kez daha Van halkının iradesine kayyum atamak istemektedir.

Bu uygulama AKP-MHP faşizminin nasıl bir anlayışa sahip olduğunu, Kürt düşmanlığında ne kadar derinleştiğini ortaya koymaktadır.

Bizler, Kürt kültür ve sanat emekçileri olarak bu durumu hiçbir biçimde kabul etmiyoruz. Kurdistan, sömürgeci devletin değil, Kurdistan’da yaşayan halklarındır; oy çalarak, Türk kentlerinden asker-polis getirerek, sömürge memurları taşıyarak, işbirlikçi çeteleri öne sürerek bu hakikat değiştirilemez-engellenemez!

Kürt kültür ve sanat emekçileri olarak başta halkımıza, Kürt halkının dostlarına, Türkiye, Kurdistan ve Avrupa’da bulunan tüm kültür-sanat kurumları ve sanatçılara çağrıda bulunuyoruz:

İradenize sahip çıkın! Van, Bitlis, Şırnak Kars halkını yalnız bırakmayın! Halkınızın içinde olun! Halkımızın yanında olun!”