TEV-ÇAND kültür ve sanat emekçilerini sahiplenmeye çağırdı

Kültür ve sanat hareketi TEV-ÇAND Avrupa, Amed merkezli siyasi soykırım operasyonlarına tepki göstererek Kurdistan halkını kültür ve sanat emekçilerine güçlü sahip çıkmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan TEV-ÇAND Avrupa, “14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Kürt halkının ve hareketinin faşist soykırım saldırılarına karşı yürüttüğü destansı direniş ile yenilen faşist AKP-MHP iktidarı siyasi ve kültür emekçilerimize saldırarak son çırpınışlarını sergilemektedir. Kürt halkının öncüleri olan siyasetçilerimiz, kültür-sanat ve basın emekçilerimize yönelik saldırılar ne ilk ne de sondur, bu saldırılara karşıda direniş ne ilk ne de sondur” dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Zap’ta yenilen faşist iktidar Kurdistan’da kurumlarımıza saldırarak ayağa kalkmış olan Kürt halkı ve dostlarının morallerini bozacağını sanmaktadır fakat tarihten ders almadıkları belli olan bu iktidar seçimlerde kaybettiğini bildiğinden korku siyasetine başvurarak sonuç almak istese de beyhude çabaları direniş duvarlarına çarpmaktadır. Ali Temellerin, Abdelmeliklerin, Saryaların, Yektaların devrimci sanat geleneğinin sahipleri olan kültür sanat emekçilerimize yönelik saldırılara karşı tüm alanlarda kültür sanat çalışmalarını büyüterek, mücadeleyi daha da yükselterek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada direnmeye devam edeceğiz. Bu temelde tüm halkımızı ve dostlarımızı siyasetçilerimize, kültür ve basın emekçilerimizi güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.”