TJK-E, Kurdistan’ı savunmaya çağırdı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), işgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları ardından tüm Kürtleri ve insanlıktan yana olan herkesi “Kurdistan’ı savunmaya” çağırdı

Yazılı bir açıklama yapan TJK-E, “Yaşadığı tıkanıklığı ve çaresizliği örtbas etme çabası içerisine giren faşist Türk devleti dün gece saatlerinden başlayarak Kuzey ve Doğu Suriye’yi bombaladı. Şehba, Kobanê, Zirgan, Dêrik, Kandil’e kadar yapılan bombardıman Türk devletinin iç siyasette yaşadığı krizi örtbas etme çabasıdır. Bu saldırılar Türk devletinin çaresizliğini gösteriyor” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Türk devleti sıkışmış durumdadır. Çünkü Kürt halkıyla birlikte dostları da alanlarda onun kirli yüzünü her gün daha fazla ortaya koymaktadır.

Bu saldırıları boşa çıkarmak için yarın değil bugün hemen harekete geçmeliyiz. Halkımız bilmelidir ki yarın çok geç olabilir.

Rojava’yı hedefleyen bu katliamcı işgal saldırısının temel hedefi Kürt halkını ve kazanımlarını yok etmektir. Kendi varlığını Kürt halkının yokluğu üzerinden yaratmaya çalışan bu vahşi zihniyete karşı herkes seferber olmalıdır. DAİŞ’i yenen ve binlerce gerillanın kanı ile özgürleştirilen Rojava'yı savunmak insanlığın görevidir. Bu aynı zamanda kadın devrimini savunmaktır. Bu "Jin, Jiyan, Azadî" hayat bulduğu toprakları savunmaktır.

Ayrıca işgalci Türk devletinin savaş uçakları ile bombalamasına ve hava sahasını Türk devletine açan uluslararası güçleri de protesto edip kınıyoruz. Onlarda yaşanan her can kaybından sorumludur. Biz kadınlar faşist Türk devletinin bu katliam saldırılarına geçit vermeyeceğiz.

TJK-E olarak, başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı, dostlarımızı ve insanlıktan yana olan herkesi Kürdistan'ı savunmaya çağırıyoruz.”