TJK-E ve KCDK-E'den halka koronavirüs uyarıları

TJK-E ve KCDK-E, koronavirüse karşı sorumlu davranılması ve etkinlik düzenlenmemesini istedi, "Bu süreci eğitim süreci olarak ele alalım" dedi.

 TJK-E ve KCDK-E, koronavirüs tehdidine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Koronavirüsü salgını artış göstererek devam ediyor. Başta riziko grupları olan, yaşlılar, kronik hastalar olmak üzere dünya çapında ölümlere neden oluyor. Toplumu tehlike olarak tehdit ediyor.

'HİÇBİR ŞEKİLDE ETKİNLİK DÜZENLENMEMELİ'

Biz ekolojik toplum bilincine sahip bir mücadelenin bireyleri ve halkı olarak, böylesi can alıcı bir süreçte hem rolümüzü oynamalıyız ve hem de günlerdir belirttiğimiz kurallar konusunda üzerime düşen sorumluluk gereği davranmalıyız.

Avrupa’nın çeşitli ülke ve yerleşim birimlerinde halkımızdan insanlar da bu salgına yakalanmış bulunmaktadır. Hatta bazı yerlerde hayatını kaybeden insanlarımız var. KCDK-E Sağlık Komitesi bu konuda gerekli bilgilendirmeleri yapmaktadır. Halkımız bu süreçte taziye, doğum günü, nişan gibi toplu sosyal etkinlikler kesinlikle yapmamalıdır.

Bu tür etkinliklerin ciddi risklere sebep olduğunu bilmeliyiz.

İnsanlarımızın sağlığı her şeyden daha değerli ve önemlidir. Halkımıza, dostlarımıza tüm insanlara çağrımız; hiçbir biçimde bu tür etkinliklere izin vermemeleri ve katılmamalarıdır.

Biz koronovirüsüne toplumsal, dayanışma, kuralı ile hareket etmeliyiz. Sadece kendimiz değil yanımızdaki diğer insanlara karşı da sorumlu olduğumuz bilinciyle hareket etmeliyiz. Bu nedenle tekrardan koronavirüs salgınını hafife almadan, kendi ve çevremizin sağlığını dikkate alarak sorumlu davranmalıyız. Ancak bu şekilde bu salgınla mücadele edebilir ve geleceğimizi güvenli hale getirebiliriz.

Kulaktan dolma söylentilere, tedavi yöntemlerine ve tavsiyelere itibar etmeyin. KCDK-E Sağlık Komitesi’nin yaptığı bilgilendirmeleri dikkate alalım, sağlığımızı koruyalım.

'EĞİTİM SÜRECİ GİBİ ELE ALINMALI'

Yine bu süreçte aileler evde birlikte zaman geçirmekte. Bu süreci doğru değerlendirmek, özellikle anne ve babaların çocuklarıyla bu süreci en sağlıklı şekilde yürütmesi önemli. Bu süreci bir eğitim süreci gibi ele almalı, çocuklarıyla yakından ilgilenme süreci olmalıdır.

Ayrıca toplumumuzun tüm kesimlerini telefonla arayarak, sağlık başta olmak üzere ihtiyaç vb. gereksinimleriyle ilgilenelim ve sahipsiz bırakmayalım.
Reber Apo’nun dediği gibi; sağlığını kendi öz imkânlarıyla koruyamayan toplumun temeli, varoluş ve özgürlüğü ya tehdit altındadır veya tümüyle yitirilmiştir.”