TKP-ML İsviçre’de ‘parti ve devrim şehitlerini’ andı

Farklı yıllarda Ocak ayı içerisinde hayatını kaybeden TKP-ML savaşçıları için İsviçre’nin Basel kentinde “Parti ve Devrim Şehitlerini anıyoruz” sloganıyla bir etkinlik düzenlendi.

TKP-ML İsviçre örgütü tarafından düzenlenen anmaya TKP-ML taraftarları ile bir çok devrimci parti ve kurum katıldı.

“Aliboğazı’ndan Rojava’ya şehitlerimizi anıyoruz” pankartının açıldığı salonda, devrimci marşlar eşliğinde saygı duruşu yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan TKP-ML Merkez Komite Siyasi Bürosundan bir temsilci, Nisan 2019’da yapılan TKP-ML’nin birinci kongresinin önemine vurgu yaptı.

Başta Rojava şehitleri olmak üzere Nubar Ozanyan, Güzel Ana, Serdar Can ve Ocak ayında şehit düşen savaşçıların anıldığı anmada, bir çok kurum ve parti adına da konuşmalar yapıldı.

Anmada söz alan Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nden (HBDH) bir temsilci “Bugün Emperyalist, Kapitalist sistem Türkiye ve Kürdistan topraklarında kendi faşizmini yaratmıştır. Bu katliamcı, halklara ve inançlara kendi topraklarında yaşam hakkı tanımayan sisteme karşı bizler mücadelemizi ortaklaştırarak zafere taşıyacağız. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilen sınıfların birlikte mücadelesi ancak devrimde ısrar ederek yükseltmekten geçer” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından anma devrimci marşlarla sonlandırıldı.