Toronto'da Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemi

10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yapılan eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekilerek, "Öcalan özgürlüğüne kavuşmalı" denildi.

Kanada'nın Toronto kentinde Demokratik Kürt Toplum Meclisi’nin çağrısıyla bir araya gelen Kürdistanlılar, Toronto North York Civic Centre önünde bir eylem gerçekleştirdi. Eylem boyunca "Öcalan'a özgürlük", "Öcalan yalnız değildir", "Kürdistan'a özgürlük", "Türk rejimi Kürtleri katlediyor", "Faşist Erdoğan",  "Faşist Türkiye" sloganları atan kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride dikkat çekti. 

Kürt Özgürlük Hareketi'nin tüm dünyayı tehdit eden DAİŞ saldırılarına karşı direniş gösterdiğine vurgu yapılan eylemde, böyle bir hareketin ve halkın önderinin tutsak edilmesi ve ağır tecrit altında tutulması kabul edilemeyeceği belirtildi.

Devamla, “Önder Apo Kürt halkı ve Ortadoğu halklarının umudu, savaşa karşı barışın yegane çözüm gücüdür. Geliştirdiği paradigma ile dünya halklarının, aydınların, demokrasi ve özgür isteyenlerin önderi konumundadır” denildi.

Caddede geçenlere bildirilerin dağıtıldığı eylem, halay çekilmesi ardından sona erdi.