Toronto’da Kürtler bir hafta boyunca eylemdeydi

Kanada'nın en büyük şehri Toronto'da bir haftadır çeşitli noktalarda düzenlenen protesto ve çadır eylemleri, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı yapılan uzun bir yürüyüşle sona erdi.

Kurdistanlılar ve destekçileri, şehrin merkezinde bulunan City Hall'den Dundas Meydanı'na kadar gerçekleştirdikleri yürüyüşle seslerini duyurmaya çalıştı.

"Terorist Erdoğan", "Stop Turkey’s war on Kurds", "Defend Rojava", "Defend Kurdistan", "Bijî berxwedana gelê Kurd", "Bijî berxwedana Zapê", "Bijî Serok Apo" sloganları eşliğinde yürüyen halk, Türkiye'nin Kürtlere yönelik saldırılarını durdurmaya ve Rojava'ya destek çağrısı yaptı.

Eylem sırasında, faşist Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü savaşa ilişkin İngilizce bildiriler de dağıtılarak duyarlılık istendi.

Yapılan basın açıklamasında, faşist Türk devletinin savaş alanındaki yenilgisini gizlemek için masum sivil halka yönelik saldırılarına vurgu yapıldı.

Ayrıca, MHP-AKP ortaklığıyla Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırılarının bir an önce sona ermesi, uluslararası güçlerin devreye girmesi, Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesi, Kürt sorununun diyalog ve müzakere yoluyla çözülmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, yaklaşık iki aydır açlık grevinde olan siyasi tutsakların durumuna dikkat çekilirken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın bir an önce özgürlüğüne kavuşturulması çağrısı yapıldı.