Torres: Tecride karşı ses olmak istiyoruz

Kolombiyalı aktivist Camilo Torres, Kürt Halk Önderi’ne yönelik 24 yılını tamamlayan tecride karşı enternasyonalistler olarak Cenevre'den Strasbourg'a kadar düzenleyecekleri yürüyüşle Avrupa’daki tüm kurumlara seslerini duyurmak istediklerini söyledi.

Dünyadaki tüm renkleri bu eyleme katmak istediklerini belirten Torres, “Önderlik üzerinde devam eden bu tecride karşı bir mesaj vermek istiyoruz ki yerine ulaşsın. Herkesi bizimle birlikte yürümeye davet ediyoruz. Mücadelemizi daha da güçlendirip Önderliğimizin fiziki özgürlüğü ile taçlandıralım” dedi.

Uluslararası Komplo'nun yıl dönümü dolayısıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için her yıl düzenlenen uzun yürüyüşlerin enternasyonalist kolu, bu yıl 6 Şubat günü Cenevre'den start verecek. Yürüyüş için 4 Şubat günü Cenevre’de bir araya gelecek enternasyonalistler, 5 Şubat'ta düzenleyecekleri seminer sonrası bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

6 Şubat'ta Cenevre’nin Neuve meydanında saat 9.30'da yürüyüşe başlayacak enternasyonalistler, 7 Şubat'ta Lozan’a, 8 Şubat'ta Bern’e, 9 Şubat Solothurn’a, 10 Şubat'ta ise Basel’e uğrayarak İsviçre etabını tamamlayacak, 11 Şubat’ta ise Strasbourg'da yapılacak kitlesel yürüyüş ve mitingle eylemlerini sona erdirecek.

Yürüyüş Tertip Komitesi adına ANF’ye konuşan Kolombiyalı enternasyonalist Camilo Torres, yıllardır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde tecridin sürdüğüne işaret ederek, düzenleyecekleri yürüyüş ile tecridin sonlandırılmasını isteyeceklerini söyledi. Torres şöyle konuştu: “22 ay oldu Önderlikten bir haber alınamıyor, bu sadece Kürt veya bölge halklarının sorunu değil, tüm özgürlükçü çevrelerin sorunudur. İnsan Hakları İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) rolünü oynamıyor. Önderlik üzerindeki tecridin ağırlaşmasına sebep oluyorlar. Bu yüzden yapacağımız bu yürüyüş ile ses getirmek istiyoruz. Avrupa'daki tüm kurumlara, insan hakları vb gibi kurumlara sesimizi duyurmak istiyoruz. Halklar Önderi üzerindeki tecride karşı sessiz kalmasınlar” dedi.

‘DÜNYANIN TÜM RENKLERİNİ KATMAK İSTİYORUZ’

5 Şubat günü enternasyonalistler olarak seminer düzenleyeceklerini söyleyen Camilo Torres,  devamla, “Tabii tartışmalar olacak, çeşitli kültür programları düzenlenecek. Dünyadaki tüm renkleri bu eyleme katmak istiyoruz. Şunu anlatmak istiyoruz; dünyanın tüm renkleri bu mücadele sayesinde bir araya gelerek, Önderlik üzerindeki tecridi kırmak istiyoruz. Ayrıca 11 Şubat’ta Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa’daki Kürt gençlerin düzenleyeceği eyleme de katılacağız” dedi.

‘DEMOKRATİK GÜÇLER BİRLEŞİYOR’

Enternasyonalist gençler olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 24 yıldır süren tecride karşı yapılacak yürüyüşe tüm demokratik güçlerin destek vermesini istediklerini belirten Camilo Torres, katılım çağrısı yaptı: “4 Şubat 2023 günü bir kez daha demokratik moderniteye inanan ve Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için dünya enternasyonalleri olarak bir araya geleceğiz. 24 yıldır süren ağır tecridi kırmak ve komploda görev alan hegemonik güçlere inat sesimizi yükseltmek istiyoruz. Önderlik üzerinde devam eden bu tecride karşı bir mesaj vermek istiyoruz ki yerine ulaşsın. Şimdi Önderlik için uluslararası demokratik güçler yavaş yavaş birleşiyorlar. Biz de bu yüzden bir kez daha uzun yürüyüş eylemine başlıyoruz ki mücadelemizi daha da güçlendirip önderliğimizin fiziki özgürlüğü ile taçlandıralım. Buradan bütün demokratik kamuoyuna da bir çağrı yapmak istiyoruz. Bu yürüyüşe destek vererek, katılarak sesimizi daha fazla insana ulaştırmalıyız. Herkesi bizimle birlikte yürümeye davet ediyoruz."