Toulouse’da halk toplantısı Rochefort’ta çadır eylemi

Güney Fransa’nın Toulouse şehrinde bir halk toplantısı gerçekleştirilirken Batı Fransa’nın Rochefort şehrinde ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için bir çadır eylemi gerçekleştirildi.

TOULOUSE

Toulouse Demokratik Toplum Merkezi tarafından son siyasal süreç ve yerel sorunlar konusunda bir halk toplantısı gerçekleştirildi. Kürdistan ve dünya devrim şehitler için gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından başlayan toplantıda Türkiye’nin Efrîn’e yönelik tehditleri ve Öcalan üzerindeki tecrit konuları ele alındı. Toulouse’daki dernekleşme sorunlarının da tartışıldığı toplantı “Be serok jiyan na be” sloganları ile son buldu.

ROCHEFORT

Batı Fransa’nın Rochefort şehrinde ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir çadır açıldı. Pierre Loti heykeli önünde gerçekleştirilen eylem çerçevesinde 1 ay boyunca ziyaretçilere Öcalan’ın içinde tutulduğu koşullar konusunda bilgi verilecek.