Toulouse ve Marsilya’da Fransa’daki baskılar protesto edildi

Fransa’nın Toulouse ve Marsilya kentlerinde TCŞ ve TekoJIN aktivistleri dün Fransa’da Kürtlere yönelik düzenlenen baskınları protesto etti.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde akşam saatlerinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN aktivistleri Fransa’nın Kürtlere karşı politikalarını protesto etti.

St. Charles garında bir araya gelen gençler, Kürtlere karşı gerçekleşen politikalara ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin Fransızca bir bildiri dağıttı.

Fransa’nın Kürtlere yönelik kirli siyasetlerine göz yummayacaklarını belirten gençler, tren istasyonunda bir eylem yaptı.

“Bu politikalarınızla biz Kürt gençlerini yıldıramazsınız. Gençler bu kirli politikalara sessiz kalmayacak” denilen eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de bir protesto eylemi düzenlendi.

Toulouse valiliği önünde bir araya gelen Kürdistanlılar bir miting yaptı. Mitingdeki konuşmalarda “Fransa hükümeti Kürtlere yaptığı baskılarla Türk devletiyle arasını düzeltmeye çalışıyor. Kürdistanlıları bu baskınlarla yıldıracaklarını düşünenler yanılacaktır” denildi.

Yaklaşık bir saat süren eylem sloganlarla ve “Herkesin bu baskınlara karşı alanlara çıkması” çağrısı ile sona erdi.