Türk devleti Avrupa'nın birçok şehrinde protesto edildi

Rojava'ya destek amacıyla günlerdir ayakta olan Kürdistanlılar ve dostları bugün de Avrupa'nın birçok şehrinde alanlara çıkarak Türk devletinin işgal harekatını ve sivil katliamlarını protesto etti.

Avusturya'nın Innsbruck kentinde Rojava ile dayanışma için eylem. Innsbruck kentinde bulunan Frauenbündniss Innsbruck kurumu Rojava'daki işgal ve sivil katliamlara ilişkin bilgilendirme amaçlı 4 günlük "Defend Rojava stand Up" adı ile bir eylem düzenlendi. 4 gün boyunca Innsbruck'taki Annasäule heykeli önünde saat 12.00'da başlayacak olan eylem aksam saat 21.00'a kadar devam edecek.

LAHEY

Hollanda İşçi Partisi Gençlik Meclisi (Genç Sosyalistler) ve Hayvan Hakları Partisi Gençlik Meclisi üyeleri Türkiye'nin Lahey büyük elçisi önünde Rojava'daki katliamları protesto etti. Eylemin ardından Rojava şehitleri anısına bir çelenk bırakıldı.

MARSİLYA

Marsilya’da yaşayan Kürdistanlıların Türk işgaline karşı tepkileri aralıksız devam ediyor. Saat 14.00'da Marsilya Avrupa temsilciliği önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Rojava yönelik işgali protesto etti. Çok sayıda bildirilerin dağıtıldığı eylemde AP'nin sessizliğine tepki gösterildi.

DORTMUND

Almanya'nın Dortmund kentin bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin Rojava'ya yönelik başlattığı işgal saldırılarını protesto etti. Dortmund kent merkezinde bulunan Reinhold-Kirchen meydanda toplanan kitle Türk devletinin katliamlarına tepki gösterdi.

GİESSEN

Almanya’nın Giessen kentinde Kuzey-Doğu Suriye'deki Onur Direnişi selamlanarak, Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından organize edilen eyleme Giessen ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları katıldı. Eylemde konuşan Kuzey Doğu Suriye Yönetimi temsilcilerinden Ehmed Şexo, "Bugün şehit düşebiliriz, evlerimiz yıkılabilir, talan edilebilir fakat mücadelemiz devam eder. Dün Kobanê düştü, düşecek denilen zamanda savaşanlar bugün Kuzey-Doğu Suriye’nin birliği ve beraberliği için savaşıyor" dedi. KON-MED’in bildirisinin okunmasının ardından eylem, "Terörist Erdoğan", "Enternasyonal dayanışmayı büyütelim", "Türk askeri Kürdistan’dan defol" sloganları eşliğinde sona erdi.

STUTTGART

Türk devletinin Rojava işgalinin 17. gününde Stuttgart Kobanê (Schlossplatz) meydanında, "Defend Rojava Stuttgart platformu" bileşenleri bir araya geldi. Rojava işgaline ilişkin bildirilerin dağıtıldığı eylemde, Türk rejimi ve ona bağlı çetelerin Rojava'da işgal ettikleri yerleri yağmaladıklarına dikkat çekildi. Eylemde Êfrînlî Kawa Bakr da Kobanê üzerine bir stran seslendirdi. Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.