Türk devleti Sydney’de protesto edildi

Avustralya’nın Sydney kentinde yaşayan Kürtler ve dostları, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal tehditleri ve hazırlıklarını protesto etti.

Sydney’deki Town Hall meydanında bir araya gelen Kürtler ve dostları, YPG ve YPJ bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdı.

Eyleme katılan Yeşiller Partisi Milletvekili Jamie Parker, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türk işgaline geçit veren açıklamasına tepki göstererek, “Hepimizde hayal kırıklığı yarattı” dedi.

Bu kararın tamamen Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hizmet ettiğini belirten Parker, Türk devletinin Efrîn’de neler yaptığını iyi bildiklerini ifade etti.

Herkesi Kürt halkı ile dayanışmaya çağıran Parker, “11 bin canı bizim için feda eden bir halkı katliamlarla baş başa bırakamayız” dedi.

Yeşiller Partisi adına Türk işgal tehditleri ve Trump’ın açıklamasına tepki olarak yazılan bir açıklama da okundu. Yeşiller Partisi, Kürt halkı ile her zamankinden daha fazla dayanışma içerisinde olacaklarını belirtti.


Sosyalist İttifak adına Susan Price, Green Left Weekly gazetesi editörü Peter Boyle, Mülteciler Komitesi sözcüsü Lan Rintol da birer konuşma yaparak Kürt halkı ile dayanışmalarını ifade etti.

Eylem tertip komitesi adına Burusk Aiveri ve Temur Xerzan ise ulusal ruhla Rojava’ya sahip çıkılması çağrısında bulundu.