Türk devletinin Efrîn duvarları protesto edildi

Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan mitingde; Türk devletinin Efrîn'in etrafına duvar örmesi protesto edildi. PYD Berlin tarafından organize edilen mitinge Kürdistanlılar ve dostları katıldı.

Almanya Parlamento binasının bulunduğu Brandenburg Tor'da yapılan protesto mitinginde; “Efrîn'i savunmak yaşamı savunmaktır!”, “Türk askerleri ve terörist çeteleri Efrîn'den dışarı!”, “Özgür Efrîn'e evet, duvarlara hayır!” ve “Efrîn'in her yerinde halk direnişi var!” pankartları ve YPG, YPJ bayraklarının taşındı.

Çevreden ilgi gören miting sırasında “Tüm işgal güçleri Efrîn'den dışarı!”, “Biji berxwedana Efrîne!”, “Biji YPG, YPJ!” sloganları atıldı.

Mitingde bir konuşma yapan PYD Berlin sözcüsü Bave Kawa; Erdoğan'ın Efrîn'e duvar ördüğünü fakat Kürt halkının bunu asla kabul etmeyeceğini belirtti. Kawa devamla şunları söyledi: “Efrîn Kürdistan’dır. Herkes bilsin ki Kürdistan'da ve dünyanın her tarafında yaşayan 50 milyon Kürt Efrîn'in yanındadır. YPG ve YPJ'nin mücadelesiyle çeteler yenildi. Erdoğan'ın projesi bu direnişle boşa çıkarıldı.”

Kawa konuşmasının sonunda insanlıktan ve özgürlükten yana olan herkesi Efrîn'e Türk devleti tarafından yapılan duvarlara karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.

Mitingde Alman devrimcilerini temsilen yapılan konuşmada her koşulda Efrîn'le dayanışma içinde olacaklarının mesajı verildi.