Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye karşı başlattığı işgal saldırıları Avrupa'nın birçok ülkesinde protesto edildi. Eylemlerde yapılan açıklamalarda insanlık onurunu kurtaran Rojava halkının yalnız bırakılmaması gerektiği çağrısında bulunuldu.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı protesto eylemleri sürüyor.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları bir yürüyüş ve mitingle protesto edildi. İşgal haberi duyulur duyulmaz Duisburg şehir merkezinde saat 18.30'da toplanan yüzlerce savaş karşıtı Kürdistanlı, Türkiyeli ve Alman Türk devletini protesto etti. YPG bayraklarını bahane ederek yürüyüşe izin vermek istemeyen polis ile kitle arasında kısa bir gerginlik yaşanırken, eylem yarın Duisburg'da yapılacak mitinge katılım çağrısı ile sona erdi.

DÜSSELDORF

Rojava'ya karşı Türk devleti tarafından başlatılan işgal saldırısına tepki gösteren Kürdistanlılar, Almanya'nın Düsseldorf şehrinde de bir eylem düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde Türk devletinin saldırıları sloganlarla protesto edildi.

DARMSTADT

Darmstadt Luisenplatz meydanında toplanan yüzlerce Kürdistanlı Türkiye'nin saldırılarını protesto etti. "Terörist Erdoğan" sloganlarının atıldığı etkinlikte, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıldı. Eylemde konuşan Navdem Darmstadt Meclis Eş Başkani Mehmet Çoban yarın da saat 18:00'da Darmstadt Luisen Platz meydanında eylemin devam edeceğini belirtirken, Cumartesi günü de saat 14:00'da büyük merkezi yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de de işgal saldırılarına tepki vardı. ABD elçiliğinin önünden Rus Elçiliği'ne kadar yürüyüş gerçekleştiren yüzlerce Kürdistanlının eylemi devam ediyor.

FRANKFURT

Türk işgaline karşı Frankfurt HBF önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları,"Bijî berxwedana YPG" ve "Katil Erdoğan" sloganları eşliğinde çarşı merkezine doğru yürüyüş yaptı.

MÜNİH

Münih Rotkreuzplatz'da bir arayan gelen Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırılarını protesto etmek için bir eylem düzenledi. Rojava'ya destek sloganlarının atıldığı eylemde, Türk devletinin işgal saldırılarına tepki gösterildi.

FREIBURG

Türk ordusunun Rojava'da başlattığı soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla Almanya'nın Freiburg kentinde yüzlerce kişi sokağa döküldü. Freiburg şehir merkezinde bulunan Alte Synagoge meydanında bir araya gelen kitle YPG ve YPJ bayrakları ile yürüyüşe geçti. Alman sol örgütlerin de katıldığı eylemde yapılan açıklamada, uluslararası güçlerin hava sahasını kapatarak Türkiye'ye karşı gerekli adımları atmaları gerektiği belirtildi.

ESSEN

Türk devletinin işgal saldırıları Essen'de de protesto edildi. Eylemde Avrupa devletlerinin Erdoğan'a boyun eğdiğine dikkat çekilirken, uluslararası kamuoyuna işgale karşı sessiz kalınmaması çağrısında bulunuldu.

CHEMNİTZ

Almanya'nın Sachsen eyaletine bağlı Chemnitz kentinde de Kürdistanlılar ve Alman dostları katliamcı Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal amaçlı saldırılarını protesto etti. Kent merkezi Neumarkt meydanında yapılan eylemde Alman kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuldu.

VİYANA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına tepki gösteren Kürdistanlılar, Avusturya Cumhurbaşkanlığı'na yürüdü. Cumhurbaşkanlığı binası önünde toplanan eylemciler Avusturya Cumhurbaşkanı’nın işgal saldırıları karşısında girişimlerde bulunması ve tavır almasını talep ediyor.

LİNZ

Avusturya'nın Linz bölgesinde ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları da Linz Ana Tren Gar'ında Türk devletinin işgal saldırısını protesto etti.

MONTPELLİER

Fransa’nın Montpellier kentinde Türk devletin Rojava’ya yönelik işgali kitlesel bir yürüyüşle protesto edildi. DKTM ve Delal Amed Kadın Komünü tarafından düzenlenen yürüyüşte Rojava'ya dönük saldırı ve tehditlere ilişkin hazırlanan bildiriler dağıtıldı. Yürüyüşte sık sık "Katil Erdoğan", "Terörist Türkiye", "Rojava yalnız değildir", "Her yer Rojava, her yer direniş", "Öcalan’a özgürlük" sloganları atıldı. Kürdistanlıların Comedi meydanında başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Rojava'ya saldırılarını protesto etmek için Elysee Sarayı önünde eylem yaptı. Rojava dayanışma komitesi öncülüğünde toplanan kitle "Rojava direniyor", "Diktatör Erdoğan" sloganları attı. CDK-F eş başkanlığı da Paris'te yaşayan tüm Kürdistanlıları eylem alanına çağırırken, kitle Fransa Parlamentosu'na doğru yürüyüşe geçti.

GAVLE

İsveç'in Gävle şehrinde NCDK lokali önünde saat 16:00’da toplanan Kürdistanlılar ve dostları kent merkezine yürüdü. "Faşist Erdoğan", "Faşist Türkiye", "Türk ordusu Rojava’dan çık" sloganlarının atıldığı yürüyüşte NCDK-Gävle eşbaşkanı Makbule Çolak, Kürt politikacılar Battal Batte ve Jin Akgül Hajo birer konuşma yaptı. Konuşmalarda işgal saldırısının DAİŞ'i yeniden canlandıracağına dikkat çekildi.

LONDRA

Londra Kürt Halk Meclisi ve Demokratik Güç Birliği öncülüğünde Türk devletinin Rojava’ya karşı işgal girişimi İngiltere Parlamentosu önünde yapılan eylem ile protesto edildi. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde Kürt Halk Meclisi adına yapılan açıklamada, Türk devletine karşı başta İngiltere Parlamentosu olmak herkesin tepkisini ortaya koyması gerektiği vurgulandı.

Protestoda konuşan İşçi Partisi Milletvekeli Lloyd Russel Moyle, İngiltere Parlamentosu’nun işgal girişimine karşı tepkisini ortaya koyduğunu ancak daha fazla mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Kürdistan Dayanışma Ağı üyesi Nick Hyldyard ise Türk devletinin Rojava işgali ile Kürtlere karşı yeni bir soykırım planı devreye koyduğunu vurgulayarak, "Bizler insanlık onurunu kurtaran ve barbarlığa karşı mücadele eden Rojava’yı savunacağız. Asla yılmayacağız" dedi.

PARMA

İtalya'nın Parma şehrinde Kürdistanlılar ve onlarca İtalyan Türk devletinin Rojava işgal girişimini protesto etmek amacıyla saat 18.00'da Garilbaldi meydanında bir araya geldi. YPG-YPJ bayraklarının açıldığı eylemde, dünyanın gözü önünde Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarının başlatıldığı belirtildi. Duyarlılık çağrısının yapıldığı eylemde, Kürt halkının asla diz çökmeyeceği vurgulandı.