Türk devletinin Rojava’ya saldırıları Nancy’de protesto edildi

Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarına karşı eylemler devam ediyor. Fransa’nın Nancy kentinde işgalin başladığı tarih olan 9 Ekim 2019’dan bu yana, işgal ve katliam, Kürt halkı ve dostlarının katılımıyla protesto ediliyor.

Her hafta Cuma günü Place Maginot’da bir araya gelen Kürt halkı ve dostlarının oluşturduğu Rojava Komitesi’nin organize ettiği eylemde, Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım saldırıları ve Rojava işgali protesto ediliyor.

Bugünkü eylem, devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Ardından yapılan konuşmada AKP/MHP faşist iktidarının yaşadığı siyasi ve ekonomik krizin görülmemesi için savaşlara ihtiyaç duyduğuna dikkat çekildi.

Militarizm ve Kürt düşmanlığı ile bur krizin manipüle edildiği de dile geldi.

15 Şubat uluslararası komployu protesto etmek amacıyla 15 Şubat Strasbourg’da yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı da yapılan eylem “DAİŞ terörist, destekçisi Erdoğan”, “Katil Erdoğan, terörist Erdoğan”, “Yaşasın Rojava devrimi” sloganları ile sona erdi.

Nancy Rojava Komitesi’nde yer alan gruplar şunlar: Solidaires, PCF, CGT, France Insoumise, Ecole Emancipe, Kürt halkı ve Avrupa’da yaşayan Türkiyeli demokrasi ve sol gruplar.