Türk devletinin saldırıları Avrupa'da kitlesel protesto ediliyor

Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e saldırıları Avrupa’nın birçok kentinde düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

Tevgera Ciwanên Şoreşger'in çağrısıyla Borlänge Tren Garı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, gerçekleştirdiği bir eylemle Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Türk devletinin katliamlarını ve Kürdistan'a yönelik saldırılarını kınayan pankartlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın portreleri ile PKK ve YPG/YPJ bayrakları taşıyan eylemciler, sık sık “Türk devleti Kürdistan'dan defol”, “Türk devleti ve DAİŞ aynıdır”, “Faşist, katil Erdoğan” gibi Türk rejimi ve Erdoğan'ı kınayan sloganlar attı.

STOCKHOLM

Stockholm Tren Garı'nda gerçekleşen bir eylemle Türk devletinin Maxmur ve Şengal'e yönelik saldırıları protesto edildi.

Eylemciler, “Kürdistan'da katliamları durdurun” ve “Türk devleti Rojava'dan defol” yazılı pankartları, PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Öcalan'ın resminin bulunduğu flamalar taşıdı.

Eylemleri hakkında ANF'ye açıklamalarda bulunan Cemal Atak, Türk devletinin Maxmur ve Şengal'e yönelik saldırılarının Rojava'daki gelişmelerden bağımsız olarak ele alınamayacağını faşist MHP ve derin devlette ittifak yapan Erdoğan'ın Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmak için her türlü yöntemi devreye koyduğunu söyledi.

Erdoğan rejiminin amacının Kürtlerin yanı sıra diğer ezilen halkları temsil eden, Ortadoğu ve dünya halklarına umut veren Kürt Özgürlük Hareketi'ni yok etmek olduğu değerlendirmesi yapan Atak, “Ama Kürt halkı Erdoğan rejiminin saldırılarını püskürtecektir. Saldırıları kınamak ve Kürdistan halkıyla dayanışmak için meydanlarda olmayı sürdüreceğiz” dedi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Saat 21.30’da HBF önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, YPG, YPJ bayrakları ile “Erdoğan Kürdistan’da katliam yapıyor” yazılı pankart taşıdı.

HBF’de bir araya gelen kitle daha sonra Frankfurt’un en işlek caddesi olan Hauptbahnof Caddesi’ni trafiğe kapatarak, “Terörist Türkiye”, “Katil Erdoğan”, “Biji berxwedana YPG, YPJ” sloganları eşliğinde Hauptwache Meydanı’na geldi. Burada ise bir miting düzenlendi. Eylemde yapılan konuşmalarda Erdoğan’ın diktatörlüğünün bugün Şengal ve Maxmur kampına yaptığı saldırıların alçakça olduğu, bu saldırılara karşı Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların her zaman eylemde olacağı belirtildi.

Eylem, yarın saat 15.00’da Hauptwache Meydanı’nda düzenlenecek mitinge katılım çağrısı ile sona erdi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e yönelik düzenlediği saldırı bir eylem ile protesto edildi.

Avrupa Birliği Marsilya temsilciliği önünde düzenlenen eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, YPG, YPJ bayrakları taşındı.

Sık sık, “Terörist Erdoğan, işbirlikçi Avrupa”, “Terörist Türkiye” sloganlarının atıldığı eylemde DKTM ve CDK-F adına Cevat Güney bir konuşma yaptı.

Bu saldırıların asıl sebebinin Avrupa’nın sessizliği olduğunu söyleyen Güneş, “Önderlik için eylemler ne zaman yapılmaya başladıysa faşist TC devleti barbar yüzünü göstererek saldırganlaşıyor” dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto ediliyor.

Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş yapan kitle sık sık, “Biji Serok Apo”, “Katil Erdoğan, Kürdistan’dan elini çek”, “Faşist TC” sloganları attı. Stuttgart HBF’de sivil itaatsizlik eylemi yapan Kürdistanlılar, saldırılara karşı ulusal birliğin önemine dikkat çekti.

KÖLN

Köln’de ise Troisdorf, Euskirchen, Bonn, Bergheim ve Bergisch Gladbach kentlerinden gelen Kürdistanlılar Dom kilesesi önünde bir araya gelerek Türk devletini protesto etti.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi. HBF içinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, düzenledikleri eylem ile Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

“Katil Erdoğan” yazılı kırmızı afişleri taşıyan kitle, sık sık, “Terörist Erdoğan” sloganları attı.

Eylemde bir konuşma yapan Şêx Îskender, “Ben de bir Êzidî Şêx gibi Türk devletin Şengal ve Mexmur üzerine saldırılarını şiddetle kınıyorum. İşgalci faşist Türk devletti Kürt düşmanlığını en yüksek seviyede yürütüyor” dedi.

Şêx Îskender, saldırılara karşı AB’nin sessizliğini de kınadı.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da Türk devletinin saldırılarına karşı Kürdistanlılar ve dostları ayaktaydı. Opera binası önünde bir araya gelen kitle, bir dakikalık saygı duruşu ile eylemini başlattı. Saldırıyı kınayan acımaların yapılması ardından kitle Türkiye Büyükelçiliği’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca “Biji Serok Apo”, “Katil Erdoğan”, “Biji yekîtiya Kurdistan”, “Biji PKK”, “Biji HPG” sloganları atıldı.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Basel Merkez İstasyonu’nda bir araya gelen kitle düzenledikleri yürüyüş ile saldırıları kınadı. Bir süre devam eden eylem, açıklama ile sona erdi.