Türk devletinin saldırıları ve belediye gaspları protestosu

Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Zinî Werte bölgesine, gerilla ve savaşçılara ait mezarlara saldırması ve HDP’li belediyeleri gasp etmesi protesto edildi.

Almanya’nın Frankfurt, Hildesheim ve Stuttgart kentlerinde Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde Türk devletinin saldırıları ve belediyelerin gasp edilmesi bir miting ile protesto edildi.

Eylemde yapılan konuşmada faşizmin her yerde aynı şekilde saldırdığı belirtildi. Hanau’daki ırkçı katliam, Dortmund’da bir Kürdistanlının katledilmesi de protesto edildi.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim kentinde, Türk devletinin mezarlıklara, Güney Kürdistan’ın Zinî Wertê bölgesine saldırması, kadına karşı şiddet ve HDP üzerindeki saldırıları protesto etmek için bir eylem düzenlendi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Meryem Kadın Komünü’nün organize ettiği eylem Angouleme Meydanı’nda yapıldı.

“Türkiye ve milislerinin planladığı saldırgan savaşı durdurun” pankartının açıldığı eylemde TEV-DEM ile TJK-E bayrakları açıldı.

Eylem konuşmalardan sonra sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) aktivistleri ile kadın meclisi Türk devletinin saldırılarını protesto etmek amacıyla eylem düzenledi.

Schlossplatz’da düzenlenen eylemde yapılan konuşmalarda “Türk devleti KDP ortaklığınca düzenlenen Zîne Werte saldırısı kınanırken HDP'nin kazanımları totaliter Erdoğan rejimi tarafından gasp edilerek irade gaspı yapılmıştır" denildi.

Sık sık "Kahrolsun Faşizm”, “Erdoğan diktatördür”, “Türk faşizmi Kürdistan'da defol”, “Bîjî berxwedana PKK”, “Bîjî berxwedana şehîdên me”, “Şehîdên me rûmeta meye”, “Kahrolsun ihanet”, “HDP yalnız değil" sloganları atıldı.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve Kürdistani bayraklar açıldı.