Türk faşizmi İsviçre'de protesto edildi

Türk devletinin, Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları ve sivil halka yönelik katliamları İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan yürüyüşle protesto edildi.

İsviçre’nin Zürih kentinde İsviçre Demokratik Güç Birliği’nin çağırısı ile Kürdistanlı, İsviçreli, Türkiyelilerin de aralarında olduğu binlerce kişi Türk devletinin Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

Rathausbrücke alanında bir araya gelen halk, düzenledikleri yürüyüşle Türk devletinin başta Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları olmak üzere Kürt halkına ve tüm ezilen halklara yönelik inkar ve soykırım politikalarını protesto etti.

"Faşizme karşı omuz omuza" pankartı arkasında işgal saldırıları ve kadınlarla çocukları hedef alan katliam saldırılarına karşı attıkları sloganlarla binlerce kişi yürüyüşe geçti. Kent merkezinde gerçekleştirilen yürüyüş boyunca önemli noktalarda oturma eylemleri yapan eylemciler Almanca bildiri okudu.

Halk Helvetiaplatz’da ulaştıktan sonra ise bir miting düzenledi. Devrim ve özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından İDGB adına yapılan konuşmada AKP-MHP diktatörlüğünün Türkiye ve Kürdistan topraklarında yarattığı faşizm karanlığını bugün Avrupa ülkelerine yaymak istediği belirtildi. Mücadelenin ortaklaştırılması noktasında bu faşizm karanlığının ancak direnen halkların birliğinden geçtiği vurgulandı.

Miting, CDK İsviçre ve İsviçreli Alternatif kurum temsilcileri adına konuşmaların ardından sloganlarla sonlandırıldı.