Türk devleti Almanya’nın 4 kentinde protesto edildi

İşgalci Türk devletinin halkın yerleşim alanlarını bombalaması ve gerilla alanlarında kimyasal silah kullanması Almanya’nın Frankfurt, Münih, Hamburg ve Freiburg kentlerinde protesto edildi.

Kürdistanlılar, Avrupa’nın birçok kentinde olduğu gibi Almanya’da da Türk devletinin Güney HPG gerillalarına kimyasal gaz kullanmasını protesto etti. Frankfurt, Münih, Hamburg ve Freiburg’da silahları Avrupa’nın finanse ettiğine dikkat çekilerek, gerilla direnişi selamlandı.

FRANKFURT

Türk devletinin Güney Kürdistan’da özgürlük gerillalarına karşı kimyasal gaz kullanımı Almanya'nın Frankfurt kentinde protesto edildi.
Frankfurt DTKM öncülüğünde yapılan eylem, Frankfurt Haupwache çarşı merkezinde yapıldı.
Onlarca kişinin katılımıyla saat 16.00 başlayan eylemde 'Türk devleti Kürdistan’da kimyasal gaz kullanıyor' pankartı açıldı.

Almanca yapılan konuşmalarda, “Faşişt Türk devleti Güney Kürdistan'da uluslararası kuralları dinlemeden büyük bir vahşetle, kimyasal silahlarla saldırılar düzenliyor. Buna karşı bütün dünya sessiz. Kürtler söz konusu olunca her zaman dünya kamuoyu sessiz kalıyor” vurgusu öne çıktı.
Eylem, “Avrupa finanse ediyor, Türkiye bombalıyor”, “Terörist Erdoğan”, “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları ile sona erdi.

MÜNİH

İşgalci Türk devletinin sivilleri bombalaması ve gerilla alanlarında kimyasal silah kullanması Bavyera eyaletindeki Münih kentinde protesto edildi.

Münih belediyesi önünde düzenlenen eylem,Türk devletinin kimyasal silahlarla saldırılarına ilişkin resimler taşınarak ve temsili kimyasaldan korunma maske ve tulumlar giyilerek protesto edildi.

Almanca okunan bildiride Türk devletinin gerillalara karşı kimyasal silah kullandığı ve halkın yerleşim alanlarını bombaladığı belirtildi.

Türk devletinin kimyasal kullanımına karşı Birleşmiş Milletler'e “harekete geç” çağrısının yapıldığı eylem sloganlarla sona erdi.

HAMBURG

İşgalci Türk devletinın başta Medya Savunma Alanları olmak üzere Kürdistan’ın birçok yerinde yapılan işgal saldırıları, Hamburg’da düzenlenen bir mitingle protesto edildi.

Altona semtinde yapılan mitingde, Türk devletinin Kürdistan’da başlattığı işgal girişimlerinde sivil insanlara ve gerillalara karşı kimyasal silahlar kullanarak insanlık suçu işlediği, buna karşı sessiz olan Avrupa devletlerinin de bu suça ortak olduğu belirtildi.

Hamburg Rojbin Kadın Meclisi adına konuşan Leyla Kaya da işgal saldırılarının yanı sıra Erdoğan rejiminin kadınlara yönelik şiddet politikası uyguladığını belirterek, kadın iradesine yönelik gelişen politikalara karşı her zaman direnecekleri mesajını verdi. Miting söylenen marşlar ve sloganlarla sona erdi.

FREIBURG

Eylemlerin diğer bir adresi de Freiburg’du. Kürt Halk Meclisi ve Avrupa gençlik hareketinin organize ettiği miting, saat 17.00’de başladı.

Yaklaşık 100 kişiyle gerçekleştirilen mitingde, Türk devleti ve işbirlikçilerinin gerilla alanlarına saldırısı protesto edildi.

Açıklamalarda, “Gerilla karşısında başaramayan Türk devleti, kimyasal silah kullanarak ve ihanetçileri devreye koyarak başarmaya çalışıyor. Ama asla başaramayacaklar. Gerilla, direnişiyle tarih yazıyor çünkü” denildi.

Miting, sık sık atılan “Diktatör Erdoğan”, “Çocuk katili Erdoğan”, Bijî berxwedana gerîla” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.