Türk devleti ve KDP protestosu

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları ve KDP’nin barış heyetini engellemesi Brüksel, Hannover, Kiel, Hamburg, Kassel, Göttingen ve Freiburg’da düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları ve KDP’nin barış heyetini engellemesi Avrupa’da düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki eylem Avrupa Parlamentosu karşısındaki Place de Luxembourg’da NAV-BEL ve TJK-B tarafından organize edildi.

Barış heyetinin KDP tarafından engellenmesine tepki gösterilen eylemde basın açıklaması okundu.

Açıklama ardından eylem sloganlarla sona erdi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de NAV-DEM Hannover öncülüğünde Niedersachsen Eyalet Parlamentosu düzenlenen eylem ile Türk devletinin işgal saldırıları ve KDP’nin barış heyetini engellemesi protesto edildi.

Eylem de Ronahi Kadın Meclisi adına konuşma yapan Aliye Ekinci "Alman devleti ve Türk ortaklığı bugün yüzünü bir kere daha göstermektedir. Aylardır süren savaşa silah sağlayan ve Almanya’daki barış heyetinin gitmesine bile izin vermeyen Alman devleti Kürt düşmanlığını bir kere daha açıkça göstermiştir. Bütün dünya bunu iyi bilsin ki biz Kürtler son Yurtsever kalana dek mücadelemiz yürüyeceğiz ve kazanacağız" dedi.

Eylem konuşmalar ardından “Biji berxedana gerilla”, “Be Serok jiyan nabe”, “Diktatör Erdoğan”, “Bimre îxanet” sloganlarıyla sona erdi.

FREIBURG

Almanya’nın Freibourg kentinde de barış heyetinin KDP tarafından engellenmesi protesto edildi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarının da protesto edildiği eyleme onlarca kişi katıldı.

Mitingde yapılan konuşmalarda KDP’ye “Türk devletine verdiğin destek Kürt halkına ihanettir. Bu destekten vaz geçip ulusal birliğe katılın” çağrısı yapıldı.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde düzenlenen eylem ile Türk devleti ve KDP protesto edildi.

Kiel HBF’de bir araya gelen Kürdistanlılar, eylem boyunca sık sık, “Terorist Turkei”, “Terorist Erdoğan”, “Deutsche Panzer raus aus Kurdistan" sloganları atıldı. 

HEILBRONN

Almanya’nın Heilbronn kentinde de Türk devleti ve KDP protesto edildi.

Kiliansplatz’da düzenlenen mitingde Türk devletinin saldırıları kınanırken, KDP de protesto edildi. KDP’ye “Bu ihanetten hemen vaz geç” çağrısı yapıldı.

Almanya’nın barış heyetini engellemesi de kınandı.

HAMBURG

Hamburg’da da Türk devletinin işgal saldırılarına karşı barışı savunmak için Güney Kürdistan’a giden heyetinin engellenmesi protesto edildi.

Hamburg limanı yakınlarındaki Gezi Park’ta düzenlenen eyleme barış heyeti olarak gitmeye çalışan ve Almanya tarafından engellenen aktivistler de katıldı.

Eylemde bir konuşma yapan kadın aktivisti Anja Flach, insanların barışı savunmak için bölgeye gitmeye çalıştığını belirtti.

Alman devletinin aralarında milletvekillerinin de olduğu heyetin Düsseldorf’tan uçuşuna müsaade etmemesinin insan haklarına aykırı olduğuna dikkat çeken Flach, KDP’nin de Hewlêr’de heyeti engellemesinin aynı planın bir parçası olduğunu söyledi.

Sosyolog Martin Dolzer de yasak ve baskılarla barışın engellenmek istediğini söyledi.

“Arkamızda duran Hamburg Limanı’ndan her gün 3 konteyner silah, insanları öldürmek için gönderiliyor” diyen Dolzer’in ardından Emin Merdin bir konuşma yaptı.

Yasakı, baskıcı politikalara karşı Kürt halkının özgürlük mücadelesinden asla vaz geçmeyeceğini söyledi.

Eylem, “Biji berxwedana gerilla”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları ile sona erdi.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde Könnigstrasse Meydanı’nda Women Defend Rojava Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin bilgilendirme standı açtı.

İşgal saldırılarına karşı KDP’nin ortaklığı ve en son Avrupa’dan Hewlêr’e giden barış heyetine KDP’nin Türk polisini aratmayan yaklaşımları ve engelleme girişimlerine ilişkin bildiriler dağıtıldı ve açıklamalar yapıldı.

GÖTTİNGEN

Almanya’nın Göttingen kentinde ise DTKM çağrısı üzerine saat 19:00’da düzenlenen eylem ile işgal saldırıları ve barış heyetinin KDP tarafından engellenmesi protesto edildi.

Sık sık “Bimre îxanete KDP”, “Biji berxwedana gerilla” sloganları atıldı.

Eylem bildirilerin okunması ve konuşmalar ardından sloganlarla sona erdi.