Türk devletinin işgal saldırıları Londra’da protesto edildi

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları Londra’da bir eylemle protesto edildi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da da Kürt halkı ve dostları, Britanya Kürt Halk Meclisi ve Londra Roj Kadın İnisiyatifi’nin çağırısıyla bugün İngiliz başbakanlığı önünde düzenledikleri bir eylem ile Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava’ya yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

Türk devletinin saldırılarına karşı İngiltere’nin sessizliğinin de protesto edildiği eylemde “Terörist Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan”, “Türkiye Kürdistan’a saldırıları derhal durudur” sloganları atıldı.

Britanya Kürt Halk Meclisi ve Londra Kürt Halk Meclisi adına yapılan konuşmalarda, uluslararası destekle Kürt halkına olan düşmanlığını giderek tırmandıran faşist Türk devletinin, tüm ordusuyla, basınıyla ve iktidar bloku siyasi partileriyle Kürt halkının kazanımlarına saldırdığına dikkat çekildi.

“Üç yıl önce Efrîn işgali, son iki haftadır Avaşin, Metina ve Zap’a yönelik geliştirdiği saldırılar, Kürt halkını soykırımdan geçirme idealleridir” denilen konuşmalarda saldırının Ermeni Soykırımı’nın yıldönümünde başlatılmasının Kürtlere de soykırım mesajı verildiği de belirtildi.

Konuşmalarda gerilla direnişi de selamlandı.