Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Türk devletinin işgal saldırılarına dünyadan tepkiler

Türk devletinin Kurdistan’a saldırıları dünyanın farklı ülkelerinden tepki topladı. Siyasetçiler, Yeni bir katliamı durdurmak için tüm hükümetleri Erdoğan'ı derhal durdurmaya çağırdı.

İşgalci Türk devletinin 19 Kasım’da Rojava ve Başûrê Kürdistan’a yönelik gerçekleştirdiği işgal saldırılarına Avrupalı parlamenter ve siyasi partilerden tepkiler büyüyor. ABD, İtalya, İsveç, Almanya, Avusturya gibi ülkelerden parlamenter, senatör, belediye başkanlarının içinde yer aldığı siyasetçiler Türk devletinin Rojava’da Dêrik, Dirbêsiyê, Ebû Rasên, Kobanî, Til Rifet ve Şehba ve Başur Kurdistan’a yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

ÖZDEMİR: ERDOĞAN’IN KÜRTLERİ BOMBALAMASI DİKKATLERİ DAĞITMAK İÇİNDİR

Stuttgart'tan doğrudan seçilen Federal Meclis Yeşiller Partisi Üyesi ve Federal Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir: “İstanbul'daki bombalama olayı bağımsız bir şekilde soruşturulmalıdır. Erdoğan'ın İslam Devleti teröristleriyle başarılı bir şekilde mücadele eden Kürtleri bombalaması, Türkiye'deki ekonomik felaketten dikkatleri uzaklaştırmak içindir.”

SMERIGLIO: YENİ BİR KATLİAMI DURDURALIM

Avrupa Parlamentosu  Sosyalistler ve Demokratlar (S&D)  Grubu üyesi Massimiliano Smeriglio Twitter hesabından yaptığı paylaşımda: “Şu anda Türk ordusu #Suriye #Kürdistan'da #Kobane'yi bombalıyor. Yeni bir katliamı durduralım. Tüm uluslararası platformlarda #Erdoğan'ı derhal durmaya çağırıyoruz.”

LAGONDİNSKY: İTİDAL VE ULUSLARARASI HUKUKA BAĞLILIK TEMENNİ EDİYORUM

Temmuz 2019'dan bu yana Avrupa Parlamentosu üyesi ve diğer görevlerinin yanı sıra Hukuk İşleri Komitesi Başkan Yardımcılığı, AB-Türkiye Delegasyonu Başkanlığı ve İçişleri ve Dışişleri Komiteleri Yedek Üyeliği görevlerini yürüten Sergey Lagondinsky: “Bu gelişme konusunda son derece endişeliyim. Kısa süre önce Avrupa Parlamentosundaki bir oturum sırasında da söylediğim gibi: Hiçbir güvenlik kaygısı insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerini haklı gösteremez. İtidal ve uluslararası hukuka bağlılık temenni ediyorum. #TürkiyeRojava'ya Saldırıyor”

TRİTTİN: ERDOĞAN BİR OTOKRAT

Federal Meclis Bündnis 90/Die Grünen Üyesi Jürgen Trittin: “Erdoğan ve Putin gibi otokratlar, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde diğer ülkelere saldırarak seçim kampanyası yürütüyor. #Kürdistan”

AYMAZ: KÜRT HALKI İLE DAYANIŞMAYA!

NRW Başkan Yardımcısı ve Köln Parlamento Üyesi  Berivan Aymaz: “Merhaba dünya kamuoyu, şu anda feminist özgürlük çığlığı #JinJiyanAzadi'yi dünyaya taşıyan, otokratlara karşı duran insanlar, Rusya'nın yeşil ışığı ile #İran ve #Türkiye tarafından eşzamanlı olarak saldırıya uğruyor. Kürt halkı ile dayanışma!”

https://twitter.com/berivan_aymaz/status/1594312008291307520?s=21

DZİEDZİC: BUNU TÜRKİYE'NİN YANINA BIRAKMAMALIYIZ

Avusturya Parlamentosu Üyesi, Dış İlişkiler, İnsan Hakları ve Göç Sözcüsü  ve Sosyal aktivist Ewa Ernst-Dziedzic paylaşımında şunları yazdı: “ Türk hava kuvvetlerinin #Kobane şehir merkezine düzenlediği yoğun saldırılar ve bazılarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son zamanlarda barış yanlısı olduğunu düşünmesi. Bunu #Türkiye'nin yanına bırakmamalıyız, bu teröre karşı değil Kürtlere karşı bir mücadeledir.”

BARTSCH: ALMAN HÜKÜMETİ DERHAL NET BİR TAVIR ALMALIDIR!

Federal Alman Parlamentosu Sol Parti grubu başkanı Dietmar Bartsch: “Dünya Katar'a bakarken NATO ortağı Türkiye Rojava'yı bombalıyor. Utanmaz! Alman hükümeti derhal net bir tavır almalıdır! #istandwithrojava”

LECHTE: HAREKETE GEÇMELİYİZ!

Türk işgal saldırılarına Federal Alman hükümet ortağı FDP’den de tepki geldi. Regensburg'dan Federal Meclis Üyesi  ve FDP Dış Politika Sözcüsü Ulrich Lechte yaptığı açıklamada Türk işgal saldırısını “düşüncesiz eylem” olarak nitelendirdi. FDP’li Lechte; “#Erdoğan uluslararası hukuku ihlal ederek Suriye ve Irak'taki Kürt bölgelerine saldırıyor, aynı zamanda İran Kürt şehri #Mahabad'ı işgal ediyor. Her iki durumda da yüksek sayıda sivil kayıp beklenmelidir. Bu düşüncesiz eylemi kınıyorum: Sonunda bakmalı ve harekete geçmeliyiz.”

https://twitter.com/ulrichlechte/status/1594293539097432064?s=46&t=4QJ8IeoJD5Lpt74zTh20Yg

LORENA LOPEZ DE LACALLE: ERDOĞAN REJİMİNİN SALDIRILARINI ŞİDDETLE KINIYORUZ!

 Avrupa’da tüm halkların kendi kaderini tayin etmek için çabalayan sivil demokratik ve bölgecilerden oluşan Avrupa yanlısı ilerici bir siyasi parti EFA Partisi başkanı Lorena López de Lacalle: “AB, Harekete Geç! EFA partisi, Barış ve Adalete olan ortak amansız bağlılığımızda HDP_Avrupa ve Kürt halkının yanındadır. Erdoğan rejimini ve üçüncü ülkelerdeki askeri saldırılarını, işgallerini, hapislerini, işkencelerini, suikastlarını şiddetle kınıyoruz. #demokrasi galip gelecektir.”

https://twitter.com/lorenalacallea/status/1594351274433970177?s=48&t=8lTpSWLO2j6JeLvLds9ipA

SVENNELİNG: İSVEÇ'İN YENİ SÜRÜNEN DIŞ VE GÜVENLİK POLİTİKASIDIR

Parlamento Üyesi ve Dış Politika Sözcüsü Sol Parti Milletvekili, Dış İlişkiler Sözcüsü Håkan Svenneling de işgal saldırılarına tepki gösterenler arasında yer aldı. Svenneling: “Erdoğan mantığı şudur: Kusurlu yönetimine rağmen Türkiye'yi yöneteceğine dair insanları kandırmak için bir dış düşman yaratmak.” Devamında “Bombalamada Türkiye'ye destek vermek için süper hızlı. Ancak Türkiye bombaladığında İsveç hükümeti Brüksel'i arayıp ne düşündüklerini sormak zorunda kalıyor.

Bu, İsveç'in yeni sürünen dış ve güvenlik politikasıdır.”

https://twitter.com/hsvenneling/status/1594352361719283713?s=48&t=8lTpSWLO2j6JeLvLds9ipA

Roma VIII. Bölge belediye başkanı Amedeo Ciaccheri: “Türk bombaları #Kobane'ye karşı #Erdoğan #IŞİD köktendinciliğine karşı küresel direnişin başkentini kuşattı. Rojava'da devam eden bir suç operasyonu var ve eğer durmazsa bunun bedelini ağır ödeyeceğiz. Avrupa diplomasisine ihtiyaç vardır. #TurkeyAttacksRojava #DefendKobani #defendRojava”

RAMELOW: NATO DEVLETLERİ SESSİZLİK İÇİNDE

Thüringen Eyaleti  Başbakanı Bodo Ramelow: "NATO ortağı Türkiye iki devlete askeri saldırıda bulunuyor ve NATO devletleri sağır edici bir sessizlik içinde. İran, Irak, Suriye - Kürtler açıkça adil bir oyun. Uluslararası toplum sessizliğini koruyor. Bunu çok çirkin buluyorum."

ABD’li Senatör Chris Van Hollen de Türk devletinin işgal saldırılarına tepki gösterdi. Hollen “İşte yine başlıyoruz. Erdoğan aylardır #Türkiye'nin IŞİD'e karşı savaşan Suriyeli Kürt müttefiklerimize saldıracağını söylüyordu. Şimdi bunu yapıyor olması kimseyi kandırmamalı. Biden Yönetimi güçlü bir şekilde konuşmalıdır.