Türkiye’ye teslim kararı verilen Maxmurlu kardeşler için kampanya

Maxmur Kampı’ndan dört yıl önce İsviçre’ye gelerek iltica eden Abdülkerim Tallı ve Ahmet Tallı kardeşlerin Türkiye'ye iade edilmemesi için imza kampanyası başlatıldı.

Irak’taki Maxmur Kampı’ndan 4 yıl önce İsviçre’ye gelerek iltica eden Abdülkerim Tallı (25) ve Ahmet Tallı (32) adlı kardeşlerin başvurusu reddedilerek, hiçbir bağlarının olmadığı Türkiye’ye teslim kararı verildi.

İtirazlardan sonuç alınmaması halinde önümüzdeki günlerde Türkiye’ye iade edilme tehdidi altında olan Tallı kardeşler için imza kampanyası başlatıldı.

İsviçre’nin Aarau Kantonu’nda kampta kalan kardeşler, 1994 yılında Türk devletinin baskıları nedeniyle Şırnak’ın Uludere ilçesi Akduman (Mijîn) köyünü terk ederek, ailecek Maxmur Kampı’na yerleşti.

Maxmur Kampı’nın sürekli Türk devleti tarafından hedef alınması nedeniyle kaçak yollarla İsviçre’ye gelen Tallı kardeşler, iltica talepleri İsviçre devleti tarafından reddedildi.

Türkiye’ye iade kararı çıkan Tallı kardeşlerin, gönderilmeleri durumunda Türk devleti tarafından tutuklanacağını ya da infaz edileceğini dile getirmişti.

Aralarında İsviçrelilerin de olduğu çok sayıda kişi Tallı kardeşlerin geri gönderilmemesi için imza kampanyası başlattı.

İnternet üzerinden başlatılan imza kampanyasına şu adresten ulaşılabilr: https://secure.avaaz.org/