Zürih'te tutsaklara devlet zulmüne dikkat çekildi

Son 2 yıl içerisinde tutsaklara yönelik faşizan uygulamalar sonucu 59 tutsağın yaşamını yitirdiğine işaret edilen eylemde, “Hasta tutsaklar için sokakları işgal edelim” denildi.

Türkiye cezaevlerinde hasta tutsaklar başta olmak üzere siyasi tutsaklara yönelik devlet zulmüne dikkat çekmek amacıyla İsviçre'nin Zürih kentinde eylem yapıldı.

Birleşik Devrimci Mücadele bileşenlerinin çağrısı üzerine bir araya gelen eylemciler Globüs önünde bir miting düzenlendi.

Devrim ve özgürlük mücadelesi uğruna şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Birleşik Devrimci Mücadele adına Almanca basın metni okundu. 

Açıklamada, Türkiye cezaevlerinde 600'den fazlası ağır hasta olmak üzere bin 600 hasta tutsağa her türlü baskı ve işkence yöntemlerinin kullanıldığı ve tedavilerinin engellenerek ölüme terk edildiklerine dikkat çekildi.

Son 2 yıl içerisinde AKP-MHP faşist rejiminin siyasi tutsaklara yönelik faşizan politikaları sonucu 59 tutsağın yaşamını yitirdiğine dikkat çekilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Tecrit ve sürgün terörü, kitap, gazete, dergi, mektup ve görüş yasakları, ortak alan haklarının reddedilmesi,  devrimci tutsakların keyfi ceza yöntemleriyle  salıverilmesinin engellemesi, polis ile işbirliğine zorlanarak ajanlığın dayatılması, şüpheli ölüm ve cinayetler, ailelerin tehdit edilmesi, taciz, tecavüz, işkence mahkumlara Türk devlet faşizminin mahkumlara uyguladığı insanlık dışı uygulamalardan sadece kamuoyuna yansıyanlardır.

HASTA TUTSAKLAR İÇİN SOKAKLARI İŞGAL EDELİM

Salgının yaygınlaşmasıyla birlikte cezaevlerinde en ağır hak ihlalleri ve insanlık dışı uygulamalar en üst düzeye çıkmış, mahpusların dış dünyayla olan tüm iletişimleri salgın bahanesiyle kısıtlanmış, siyasi tutsaklara yönelik izolasyon hiç olmadığı kadar derinleşmiştir. Bu faşist zulme karşı birleşmeli ve sesimizi yükseltmeliyiz.  

Aysel Tuğluk ile 83 yaşındaki Mehmet Emin Özkan ve tüm ağır hasta tutsakların serbest bırakılması için, cezaevlerinde katledilen tutsakların hesabının sormak için sokakları işgal edelim. Tüm hasta mahkumlara özgürlük!  Aşağıya hapishaneler, mahkumlara özgürlük talebimizi bulunduğumuz her yerde haykırmayı sürdüreceğiz.

Bildirilerin okunmasının ardından devrimci tutsaklarla dayanışmanın yükseltilmesi çağrılarının yapıldığı sloganlar atıldı.