‘Tutsakların talepleri bizim de talebimizdir’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla Türkiye cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine ses olmak için Hamburg’da bir miting düzenlendi.

Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen bir eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi eylemleri sahiplenildi.

Altona semtinde düzenlenen miting Hamburg Rojbin Kadın Meclisi ve Tevgera Civanen Şoreşger (TCŞ) bileşenlerince yapıldı.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde Hamburg Rojbin Kadın Meclisi Eşsözcüsü Leyla Kaya bir konuşma yaptı.

Tutsakların taleplerinin tüm Kürt halkının talepleri olduğunu söyleyen kaya, “Bu talepler karşılanana kadar eylemlerimiz sürecek” dedi.

Hamburg Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir de açlık grevinde olan insanların taleplerinin ölümler olmadan karşılanması gerektiğini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dünya insanlığı için bir filozof olduğunu belirten Özdemir, “Öcalan’ın fikirleri bugün Rojava’da hayat bulduğu kadar birçok devrimci mücadele içinde ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Sol Parti olarak Öcalan’ın özerindeki tecridin kaldırılmasını ve tutsakların taleplerinin karşılanmasını istiyoruz” diye konuştu.

İnsan hakları savunucusu ve yazar Anja Flach ise yaptığı konuşmada, tecridin bir insanlık suçu olduğunu belirtti.

Daha fazla zaman kaybetmeden tutsakların taleplerinin karşılanması gerektiğini de söyleyen Flach, Kürdistan’daki kadın katliamlarına da dikkat çekerek, “Kadına karşı şiddet AKP eliyle meşrulaştırılmaya çalışılıyor” dedi.

AVeg-Kom Hamburg adına konuşan Hüseyin Ararart da tüm faşizan baskı ve saldırılara karşı devrimcilerin bir araya gelerek güçlerini birleştirmeleri gerektiğini söyledi.

Sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Siyasi tutsaklara özgürlük", “Yaşasın devrimci dayanışma", “Jin, Jiyan, Azadi" sloganlarının atıldığı mitingde “Diktatörün yargılanması için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası kapsamında imza da toplandı.