Uğur Şakar anıldı: Mücadeleni sürdürmek görevimiz

Uluslararası Komplo’ya karşı bedenini ateşe veren Uğur Şakar’ı mezarı başında anan arkadaşları, “Senin gibi cesur ruhlar, mücadelemizi ileri taşımak için sonsuz ilham kaynağımız olacak” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 1999 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Komplo’yu ve ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için 20 Şubat 2019’da Krefeld Mahkemesi önünde bedenini ateşe veren Uğur Şakar, mezarının bulunduğu Neuss’taki Neufriedhof mezarlığında anıldı.

Anmaya Almanya Demokratik Kürt Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) Eşbaşkanı Ruken Akça, Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) temsilcisi Şenge Kahraman, Uğur Şakar ile çalışmalar yürüten bir grup Kurdistanlı katıldı.

Şehidin mezarı başında şu konuşma yapıldı: “Senin ardından bıraktığın boşluk, yüreklerimizi derinden etkiledi. 22 Mart 2019'da, uluslararası komplolar karşısında cesaretinle dolu bir fedai eylem gerçekleştirdin. Önder Apo'ya olan bağlılığın ve inancın, bedenini ateşe vermek suretiyle tüm dünyaya ilan ettin. Bu cesur eyleminle, adalet ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığını ve bağlılığını gösterdin. Anını yaşatmak ve mücadeleyi sürdürmek bizim için bir görevdir. Yolun, umutların ve ideallerin asla unutulmayacak. Senin gibi cesur ruhlar, mücadelemizi ileri taşımak için sonsuz ilham kaynağımız olacak. Gözlerimizdeki yaşlar, yüreğimizdeki acı, senin eksikliğini hissettiğimizin en büyük kanıtıdır. Ancak seni unutmayacağız, mücadelemizde her adımda seninle olacağız.”