'Uğur ve Zülküf’ün vasiyetlerini yerine getireceğiz'

Strasbourg’da tecride karşı direnişte yer alan Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 eylemciden yapılan Newroz açıklamasında, “Newroz şehitlerimiz Heval Uğur ve Zülküf’ün vasiyetini yerine getirerek, bu direnişi zafere ulaştıracağız” denildi.

Strasbourg’daki 14 direnişçi tarafından Frankfurt’taki büyük Newroz kutlamasına gönderilen mesajda, Uğur Şakar ve Zülküf Kesen’in tecridi kırma ve faşizmi yıkma hamlesinde fedai eylem düzenlediklerine dikkat çekildi. “Onlar aynı zamanda Newroz ve zaferin şehididirler” denilen mesajda, bir Newroz günü yaşamını yitiren Şakar’ın 1994’te bedenlerini ateşe veren Ronahî  ve Berîvan ile Umut Acar’ın izinden gittiği vurgulandı.

‘GÜNEŞİMİZİ KARARTAMAZSINIZ’ MESAJI VERDİLER

Mesajda, “O arkadaşlar da ‘Güneşimizi karartamazsınız’ demişlerdi” denilen mesajda, Uğur Şakar’ın bıraktığı mektubunda tecride karşı devam eden açlık grevi direnişine sahip çıkılması çağrısı yaptığı hatırlatıldı. “Bu da gösteriyor ki, Heval Uğur da sürecin ruhunu doğru anlayan arkadaşlardandı ve böylece fedai eylemi gerçekleştirdi” denilen mesajda, Şakar ve Zülküf Gezen’in direnişin öncüleri olduğunun altı çizildi.

‘HALK İŞGALCİ VE FAŞİST PLANLARI BAŞARISIZLIĞA UĞRATACAĞIMIZI GÖSTERDİ’

Mesajda devamla şöyle dendi: “Ve Newroz, Onların direnişçi eylemi tüm ülkede ve dünyanın dört bir yanında karşılandı. Halkımız Kürdistan’da ve dünyanın dört bir yanında onların amaç ve ruhuna sahip çıktı ve alanlarda Newroz ateşini gürleştirerek, şehitlere cevap oldu. 2019 Newroz’unda milyonlarca kişi alanlarda idi. Halkımız Newroz atılımıyla işgalci ve faşist planları başarısızlığa uğratacağımızı açıkça gösterdi.”

‘BU BAHARI ZAFER BAHARINA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ’ 

Kürt halkının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yarattığı özgürlük ruhuyla hareket ettiği vurgulanan mesajda, bu Newroz’da DAİŞ çetelerinin kesin olarak yenilmelerinin de Newroz’a farklı bir ruh ve anlam kattığına işaret edildi. “Apocular, Dünya’nın başına bela olan DAİŞ gibi bir belayı böylesine tarihi bir günde yok etti” diye belirtilen mesajda, bunun aynı zamanda işgalci Türk devletinin çöküşünün yolunu açtığına vurgu yapıldı.

Kürt halkının Newroz’la birlikte direniş ruhuyla faşist ve işgalci düzeni yıkacağı dile getirilen mesajda, Kürdistan’daki Newroz’un aynı zamanda Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların da direniş yolunu daha da berraklaştırdığı ifade edildi. Mesajda, devamla, “İnanıyoruz ki, Newroz direnişiyle bu bahar zafer baharına dönüştüreceğiz” sözlerine yer verildi.

‘14’LER OLARAK UĞUR VE ZÜLKÜF’ÜN VASİYETLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ’

Strasbourg direnişçilerinin Newroz mesajında son olarak, şöyle denildi: “Leyla Güven öncülüğünde başlayan direniş hamlesi, Newroz ruhuyla zafere ulaşacaktır. Bizler de Strasbourg’daki 14’ler ve Avrupa’daki eylemciler olarak, Newroz şehitleri Uğur ve Zülküf’ün vasiyetlerini yerine getireceğimize ve bu direnişi zafere ulaştıracağımızı belirtiyoruz. Bu yüzden de bir kez daha Kürdistanlılar ve dostlarını direnişi büyütmeye ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”