Uluslararası komplo bir çok kentte protesto edildi

Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik gerçekleşen uluslararası komplonun 20. yıl dönümü bir çok yerde protesto edildi.

İsviçre’nin Başkenti Bern’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası komplo protesto edilirken, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine destek verildi. 15 Şubat uluslararası komplonun 20. yılı vesilesiyle CDK’nin çağrısıyla Weissenhausplatz’da Kürtler ve dostlarının katılımıyla bir miting gerçekleştirdi. “Bir milletvekili Leyla Güven Öcalan’a yönelik tecride karşı açlık grevinde” pankartının açıldığı eylemde, Hewlêr, Galler, cezaevleri, Strasbourg ve birçok Avrupa ülkesinde açlık grevi eylemlerini sürdüren direnişçilerin posterleri taşındı.

Açlık grevi direnişçilerine destek amaçlı mumlar yakıldı. Almanca, Kürtçe ve Türkçe açıklamaların yapıldığı eylemde yarın Strasbourg kentinde yapılacak olan eyleme katılım çağrısı yapıldı. Yapılan konuşmaların ardından eylem sonlandırıldı.

Öte yandan yine Bern’de her hafta “Karanlığa karşı sende bir çıra yak” şiarıyla Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından Bahnhofplatz’daki Heilig Geist Kirche kilisesi önünde açlık grevi direnişçilerine destek amaçlı akşam saatlerinde bir eylem gerçekleştirildi. Almanca Açlık grevi direnişçilerine destek mesajlarının yazılı olduğu pankartların taşındığı eylemde eylemciler Leyla Güven’in fotoğraflarının bulunduğu tişörtler giydi.

BELLİNZONA

Her gün kesintisiz eylemlerle alanlarda olan İsviçre'nin Ticino Kantona bağlı Bellinzona kentinde yaşayan Kürtler bugün de alanlardaydı. Öcalan’a yönelik mutlak tecridi ve uluslararası 15 Şubat komplosunu protesto etmek amacıyla merkez tren istasyonu önünde bir miting gerçekleştirdi. Almanca bildirilerin okunduğu eylemde sık sık açlık grevi direnişçileri lehine sloganlar atıldı. Yapılan konuşmaların ardından eylem sonlandırıldı.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin’de de 15 Şubat uluslararası komplo protesto edildi. Saat 15.00'da Pariser Platz’da bulunan Amerikan Elçiliği önünde yapılan protesto mitingi saygı duruşu ile başladı. DEST-DAN Kadın Meclisi tarafından organize edilen mitinge Berlin’de bulunan Kürdistani kurumlar ve Türkiye devrimci hareketlerinden temsilcilerde katıldı. Mitingde komplonun 20. yılında kınandı ve komploda yer alan tüm güçler protesto edildi.

Eylemde Berlin NAV-DEM eşbaşkanı Melek Yula komplonun 20. yılında Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı adasındaki direnişini ve barış için verdiği mücadeleyi içeren Almanca bildiriyi okudu. Bildiride ayrıca Leyla Güven’in 100 günü aşan insanlık dışı tecride karşı başlatmış olduğu tarihsel açlık grevi direnişi de selamlandı ve 300 kişinin sürdürdüğü direnişe duyarlılık çağrısı yapıldı.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde yaşayan Kürdistanlılar da uluslararası komployu yıldönümünde protesto etti.

Güven’in direnişine de dikkat çekilen eylemde, Alman devletinin son günlerde Kürt kurumlarına karşı tavrı da protesto edildi.

Kürdistanlılar, 18 gündür Kassel DKTM’de süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Ömer Bağdur ve Cemal Kobanê’yi ziyaret etti.

Daha sonra da açlık grevcilerinin katılımı ile yürüyüş düzenlendi.

Königsplatz’ta kadar devam dene yürüyüş, açıklama yapılması ardından sonra erdi.