Uluslararası komplo Zürih ve Biel'de protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat 1999'da gerçekleştirilen uluslararası komplo yıldönümünde İsviçre'nin Zürih ve Biel kentlerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Eylemlerde uluslararası komplo protesto edilirken komplonun devamı olarak yine komplocu güçler eliyle Garê'ye yönelik işgale karşı gerillanın zaferi selamlandı.

TÜRK KONSOLOSLUĞUNA SİYAH ÇELENK BIRAKILDI

15 Şubat uluslararası komplosunu protesto etmek için Kürdistanlılar Zürih kentinde Türk Konsolosluğu önünde bir araya geldi. 

Eylemde bir konuşma yapan İsviçre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ali Şimşek uluslararası komplonun 22 yıldır sürdüğünü belirtti.

“Bugün komplonun devamı niteliğinde Garê örneğinde olduğu gibi gerillanın muhteşem direnişi karşısında komplocu güçler hezimete uğramışlardır” diyen Şimşek şöyle konuştu: “Gerek işgal gerekse katliamlar boyutuyla komplocu güçlerin attıkları her adım onların hezimeti Kürt halkının zaferi olacaktır. Bizler bulunduğumuz her alanı direniş mevziisine çevirerek 'Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamlesini sahiplenerek Önderliğimizi özgürleştireceğiz.” 

Yapılan konuşmaların ardından Zürih Halk Meclisi adına Ahmet Aslan konsolosluk önüne siyah çelenk bıraktı.

BİEL'İN 3 AYRI NOKTASINDA KOMPLO PROTESTO EDİLDİ 

Kürdistanlıların bir diğer eylem merkezi Biel kentiydi. Kentin 3 ayrı noktasında eşzamanlı olarak düzenlenen eylemde komplo protesto edildi. 

Bahnhofplatz, Nidaugasse ve Centralplatz’da gerçekleşen eylemlerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları taşındı.