Uzun yürüyüş 4’üncü gününü Mannheim’da tamamladı

Almanya'nın Frankfurt kentinden başlayan uzun yürüyüşün dördüncü etabı, Salı günü Mannheim kentinde bir mitingle sonuçlandırıldı.

Kürt ve enternasyonalist gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosu ve tecridi kınamak amacıyla günlerdir yürüyor.

Yürüyüşün dördüncü günü “Direniş ve Şehitler” sloganı altında yapıldı. Gençler 11 Şubat Salı günü 20 kilometre yürüyerek Almanya'nın Mannheim kentinde bir mitingle günü noktaladılar.

Önceki günlerde olduğu gibi Alman polisi yeniden provokatif girişimlerde bulundu. Zaman zaman yürüyüşçüleri kamerayla kayda alan Alman polisi, "Es Lebe Öcalan (Yaşasın Öcalan)” sloganını da yasakladı. Polis, Öcalan’ın adının geçtiği tüm sloganların yasak olduğunu bildirdi. Bununla birlikte gençlerin yürüyüşü boyunca “Bijî Rêber Apo” sloganı henüz yasak kapsamına alınmadı.

Mannheim’da Nationaltheater'in önünde yapılan mitinge gelerek bir konuşma yapan Mannheim Die Linke İl Başkanı Thomas Rolland, "Abdullah Öcalan'ın fikirleri insan haklarını temsil ediyor. Onun fikirleri anti milliyetçidir ve anti ırkçıdır” dedi.

Konuşmaların ardından miting halaylarla devam etti. Saat 18.00’e doğru miting sonlandırıldı.

Gençler Çarşamba günü Mannheim Ludwigshafen Rathaus'un önünde toplanıp Almanya'nın Homburg kentine yürüyecek.