Uzun Yürüyüş 5. gününde: Bi Hev Re Serhildan!

Uzun Yürüyüş’ün 5’inci gününde Kürt ve enternasyonalist gençler, “Bi Hev Re Serhildan” sloganıyla yürüyor.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer tarafından örgütlenen ve Avrupa’nın birçok ülkesinden enternasyonalist gençlerin de katıldığı Uzun Yürüyüş sürüyor.
"Önder Apo’nun Özgürlüğü İçin Birlikte Serhildan" şiarıyla 5 Eylül’de Almanya’nın Hannover kentinde başlayan Uzun Yürüyüş eylemi 5. gününde.

'ERİL ZİHNİYETE HAYIR'

Avrupa genç kadın hareketi TEKO-JIN’ın öncülüğünde gerçekleşen 4’ncü gün eyleminde genç kadınlar, Başûrê Kurdistan’da genç kadınların ilanını yaptığı ve Rojava’daki genç kadınların da katıldığı ‘Em Dibêjin NA!’ kampanyasına katıldıklarını belirtti. Eril zihniyete ‘hayır’ diyen kadınlar, şehir merkezinde kadın cinayetleri ve tecavüzler karşı gösteri de düzenledi.
Yürüyüşten sonra gençler, ‘toplumsal cinsiyetçilik’ başlıklı panele katılmak üzere belirlenen alana geçti.
Genç kadınların öncülüğünde düzenlenen Uzun Yürüyüş eyleminin 4’üncü günü, panel sonrası çekilen halaylar ile son buldu.

ANTİFAŞİSTŞER VE FEMİNİSTLER DE KATILDI

Eylemin 5’inci günü, enternasyonalist gençlerin yoğun katılımı ile Lüneburg’tan başladı. Saat 10.00'da başlayan yürüyüşte bugün, “Bi Hev Re Serhildan (Birlikte Serhildan)” hamlesi ön planda olacak.
Avrupa’nın farklı ülkelerinden çok sayıda antifaşist ve feminist gencin de katılım gösterdiği yürüyüşte, her güne bir slogan belirleyen gençler, bugün de faşizme ve ırkçılığa karşı "Bi Hev Re Serhildan" diyor.
Toplamda 15 kilometre yürünmesi planlanan eylemin 5’inci günü, Winsen-Luhe’de sona erecek.