Uzun Yürüyüş dördüncü gününde

Almanya'da Kürt ve enternasyonalist gençlerin Uzun Yürüyüşü dördüncü gününde coşkuyla sürüyor.

Hannover şehrinden başlayan ve Hamburg şehrinde sonlandırılması planlanan Uzun Yürüyüş, TCŞ ve TEKO-JIN aktivisti gençler öncülüğünde, enternasyonalist gençlerle beraber sürüyor.

Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talep ediliyor ve Uluslararası Komploya kınanıyor.

Gençler, Pazartesi günü yürüyüşün 3’üncü gününü tamamladıktan sonra, akşam programının gerçekleştiği salona geçti.

Akşamki programda şehitler anıldı, sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon şehitler Ali Çiçek, Fırat Çiçek, Tîjda Ekecik ve Baran Mawa’nın anısına hazırlanmıştı.

Kürdistanlı gençler, Salı günü saat 10.00 civarı, Bad Bevensen bölgesinde 4’üncü yürüyüş gününün başlaması için harekete geçti.

Dördüncü gün genç kadınların öncülüğünde “Biz Hayır diyoruz“ sloganıyla başladı. Yürümeden önce gençler Sakarya‘da mevsimlik tarım işçilerine dönük ırkçı saldırıya karşı açıklama yaptı. Sakarya’da yaşayan Kürt gençleri selamlanarak, faşist saldırılara karşı cevap olunması gerektiği vurgulandı.

Güney Kürdistan'da başlayan 'Em dibêjin NA!' kampanyası, Avrupa'da da genç kadınlar tarafından da Uzun Yürüyüş'te ilan edilerek sahiplenildi.

Kadınlar tarafından yapılan açıklamada şu mesajlar verildi:

"Günümüzde bir tek fiziksel değil, toplumsal, doğasal, zihinsel tecavüze uğruyoruz. Kapitalist modernite diye tanımladığımız bugünkü çağ, geliştirdiği 'tecavüz kültürü' ile insanı hedef almış durumda. Bunu da kadınlardan başlayarak yapıyor. Tecavüz kültürü ilk başta kadına karşı geliştirilmiştir. Kadın doğasına, kadının öncülük ettiği topluma, kadının zihin gücüne ve her alanına yönelik geliştirildi."

Gençler, bugün Lüneburg’a vardıklarında enternasyonalist gençlerin ayarladığı kampa gidecekler. Program kapsamında 'toplumsal cinsiyetçilik' üzerine bir panel yapılacak.