Uzun Yürüyüş için geri sayım başladı

Avrupa'da her yıl gençlerin gerçekleştirdiği Uzun Yürüyüş eylemi, 5-11 Eylül tarihleri arasında Hannover ve Hamburg şehirleri arasında yapılacak.

Her yıl geleneksel olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle düzenlenen Uzun Yürüyüş eylemi, bu sene 5-11 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Hannover şehrinden Hamburg’a doğru başlayacak. Yürüyüş “Ji Bo Azadîya Rêber Apo, Bi Hev Re Serhildan (Önder Apo'nun Özgürlüğü İçin, Birlikte Başkaldır)" şiarıyla düzenlenecek.

GENÇLERE ÇAĞRI: BU YIL DAHA ÖNEMLİ

Avrupa’da Kürt gençlerinin öncülüğünde 20 yılı aşkın bir süredir düzenlenen Uzun Yürüyüş, bu sene “Bi Hev Re Serhildan (Birlikte Başkaldır)” hamlesi kapsamında ele alınıyor.
Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya, İsveç, İngiltere ve tüm Avrupa çapından yüzlerce gencin katılımının beklendiği Uzun Yürüyüş eylemi için Eylem Tertip Komitesi, bir açıklama yayımladı.
Komite, Türk devleti faşizminin Kürdistan’ın tüm bölgelerinde had safhaya çıktığı, Öcalan üzerindeki mutlak tecridin derinleştiği bu dönemde Uzun Yürüyüşün önemli olduğuna dikkat çekti. Komite, tüm Kürt ve enternasyonalist gençleri “Ji Bo Azadîya Rêber APO, Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla eyleme katılmaya çağırdı.
Cenga Heftanîn direnişi ruhuyla düzenleyecekleri eylemde, Türk devleti ile askeri, siyasi ve ekonomik iş birliği yapan ve Kürt soykırımını destekleyen Avrupa devletlerine de mesaj vereceklerini belirten Komite, “Kürt ve enternasyonalist gençlik olarak birleşecek; kapitalizme, faşizme ve sömürgeciliğe karşı büyük direnip büyük kazacağız” dedi.

YÜRÜYÜŞ PROGRAMI

Avrupa’nın dört bir yanından gençlerin katılacağı Uzun Yürüyüş için gençler, 4 Eylül’de Almanya’nın Hannover şehrinde toplanacak.
Gün gün yürüyüş programı şöyle:
"1.Gün: Hannover-Lehrte

2.Gün: Lehrte-Celle

3.Gün: Celle-Unterlüß

4.Gün: Unterlüß-Lüneburg

5.Gün: Lüneburg-Winsen-Luhe

6.Gün: Winsen-Luhe-Harburg

7.Gün: Harburg-Hamburg."