Uzun Yürüyüş ikinci gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle Kürt gençleri tarafından Almanya'da düzenlenen uzun yürüyüş ikinci gününde devam ediyor.

Uzun yürüyüş, “Ji bo azadîya Rêber Apo, Bi hev re serhildan" (Önder APO’nun -özgürlüğü için, birlikte Serhildan” şiarıyla düzenlendi.

Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep ediyor.

Yürüyüş, 5 Eylül Cumartesi günü Hannover kentinde başlamıştı. Uzun yürüyüş ikinci gün Lehrte kentinde başladı.

Yürüyüş öncesi bir kısmı halay çeken, bir kısmı da kendi aralarında tartışmalar yürüten gençler, daha sonra bir araya gelerek, ikinci güne dair planlama yaptı. Gençler yürüyüş sırasında olası provokasyonlar konusunda uyarıldı.

Uzun Yürüyüşün ikinci gün etabı olan Lehrte-Celle bölümü, 10.30’da devrim şehitleri anısına saygı duruşu ve marşlarla başladı. Yürüyüşe katılanların sayısı da arttı.

Almanca ve Kürtçe sloganlarla Öcalan’a özgürlük istenirken, Türk işgalleri ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Gençler ayrıca sloganları ile gerillanın Türk işgalciliğine karşı Heftanin'deki direnişini selamladı.

Yürüyüşün ikinci gününde 7 Nisan 2020’de Almanya’nın Celle kentinde Alman faşistleri tarafından bıçaklanarak katledilen 15 yaşındaki Êzidî genç Arkan anıldı.

Bu ırkçı saldırıya dikkat çekmek için, üzerinde Almanca, “Selbstorganisiert gegen Rassimus in Deutschland und überall (Irkçılığa karşı Almanya’da ve her yerde örgütlenelim” yazılı pankart açıldı.

Gençler, bugün Lehrte’den Celle’ye kadar 15 km yol yürüyecek.