Uzun Yürüyüş: Önder Apo özgür olana kadar!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için enternasyonalistlerin uzun yürüyüşünde, "Önder Apo özgür olana dek eylemdeyiz" mesajı verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplonun yıl dönümünü nedeniyle düzenlenen “Enternasyonalist Uzun Yürüyüş”ün bu yıl 7. İsviçre’nin Cenevre kentinde başladı. “Savaşın, tecridin ve siyasi zulmün sona ermesi için, barış, demokrasi ve özgürlük için yürüyoruz", “Önder APO’nun felsefesi bizim yaşamımızdır” sloganlarıyla düzenlenen yürüyüş  İsviçre’nin Cenevre kentindeki Place de Neuve Meydanı'nda başladı.

BM Cenevre Ofisi önünde bir basın açıklaması yapan eylemciler, Cenevre’nin Versoix kentine kadar yürüdü.

Yürüyüşe Almanya, İspanya-Katalonya, Portekiz, Fransa, İngiltere, İsviçre, Slovenya, Bulgaristan, Kenya, Ekvator, Meksika Macaristan, Avusturya, Brezilya ve Hindistan'da 120’den fazla enternasyonalist aktivist ve çok sayıda Kurdistanlı katıldı.

Yürüyüşçüler BM Cenevre Ofisi önüne kadar yürüdü. Burada bir basın açıklaması yapıldı. İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanı Selma Süren, Kurdistan’daki deprem nedeniyle başsağlığı diledi.

Süren, "Serok Apo için bir aradayız. 24 yıldır Önder Apo tutsak. Avrupa halkı, CPT, BM bu tecrit karşısında sessizliğini koruyor. Dünyanın her yerinden enternasyonalistler aramızda, bu destek bize güç veriyor. Yaşanan deprem kaynaklı üzgünüz, ancak biz yürüyüşümüze devam edeceğiz" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç da deprem nedeniyle dayanışma çağrısı yaptı.

Koç, "Önder Apo özgür olana kadar dostlarımızla mücadeleye sürdüreceğiz" mesajını verdi.

'ABDULLAH ÖCALAN'IN PARADİGMASI BİZİM DE YAŞAM FELSEFEMİZDİR'

SP Federal Milletvekili Laurence Fehlmann Rielle, Kürtlerle dayanışma içinde olduklarını belirterek, “Bizler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istiyoruz. Türkiye’de büyük bir demokrasi sorunu var ve Kürtler de bunun mağduru. Bu sorunun ancak diyalogla ve barışçıl yöntemler ile çözülmesi için çalışıyoruz” dedi.

Cenevre Belediye Başkan Yardımcısı Christina Kitsos, “Sizin buraya gelmeniz büyük bir onurdur. Kürt halkının üzerinde ve Önderliği üzerinde uygulanan baskı ve tecrit var. Kürt halkı barışçıl bir halktır ve bunun için mücadele veriyor. Cenevre Belediyesi olarak bu eyleme katılan Kürtler ve enternasyonalistleri destekliyoruz. Kurdistan’da meydana gelen deprem konusunda elimizden gelen desteği sunacağız” diye konuştu.

Franziska Schulz, “Dünyanın farklı ülkelerinden Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için buraya geldik. Abdullah Öcalan’ın sunduğu paradigma aynı zamanda bizim yaşam felsefemizdir. Onun kadına, ekolojiye dönük düşünceleri herkesin birlikte yaşayacağı bir dünyanın teminatıdır” dedi.

Eyleme Fransa’dan katılan Clement Monatte, "Biz bu yürüyüşle Önder Apo üzerindeki tecridi kıracağımıza inanıyoruz. Tüm enternasyonalistlere çağrımız; gelin, beraber mücadele edelim" dedi.

Cenevre Kanton Milletvekili Pablo Cruchone, “Türkiye’deki rejim her geçen gün faşizme doğru evriliyor. Türkiye’de proto faşizmden söz edebiliriz. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü bizler için de çok önemli. Kürt halkı ile dayanışma içindeyiz. Öcalan ve tüm siyasi tutsaklar özgür olana kadar sizinle mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.