Uzun yürüyüşçüler Garê’ye işgal saldırılılarını kınadı

Almanya’da, “Uluslararası Komployu Kınama ve Öcalan’a Özgürlük” sloganıyla 8 gündür yürüyen Alman, Kürt, Katalan ve İspanyollardan oluşan yürüyüşçüler, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarından Garê’ye yönelik yaptığı işgal saldırılarını kınadı.

Freiburg’da Stühlinger Kirchplatz’da yapılan açıklama ardından yürüyüşçüler sloganlar eşliğinde Platz der Alten Synagoge’a doğru yürüyüşe geçti. Freiburg’da Stühlinger Kirchplatz’da yapılan açıklama ardından yürüyüşçüler sloganlar eşliğinde Platz der Alten Synagoge doğru yürüyüşe geçti.

Sık sık “Beji berxwedana gerilla”, “Biji berxwedana Garê”, “Bimre îxanet”, “Öcalan’a özgürlük” sloganlarının atıldığı yürüyüş esnasında ve mitingde Rote Hilfe, Tertip komitesi ve Kürt gençleri TCŞ ve Teko-JİN temsilcileri konuşma yaptı. Konuşmalarda Garê’ye yönelik yapılan saldırıları kınandı ve “Birlikte mücadele etmekten başka yolumuz yok” mesajı verdi. Miting müzik ve halaylarla sona erdi.

Eylem yarın saat 13.00’te Stühlinger Kirchplatz’da bir araya gelecek Uzun Yürüyüşçüler, gerçekleştirecekleri yürüyüş ardından 5 Şubat’ta Hanau’da başlattıkları eylemlerini tamamlayacak.