Villiers Le Bel’de Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşü

TCŞ’liler “Bi peşengtiya ciwanên Apoyî em ê komployê perçe bikin” şiarı ile Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyelerinin Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle eylemleri devam ediyor.

Gece saatlerinde banliyöde bir araya gençler, üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar ve “Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartlarla ara sokaklarda yürüyüşe geçti. Sık sık “Bijî Serok Apo” , “Gençlik, Apo’nun fedaisidir” ve “Liberte pour Öcalan” sloganları atan gençler, yaklaşık bir saatlik yürüyüşten sonra açıklama yaptı.

Açıklamada; “Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için kesintisiz olarak eylemlerimize devam edeceğiz. Kinimiz ve öfkemizin artık bir sınırı kalmadı. Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Her yerde mücadelemizi büyüteceğiz ve daha büyük eylemselliklerle Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü haykıracağız” denildi.