Villiers Le Bel ve Drancy'de TCŞ aktivistlerinden ‘tecride karşı özgürlük’ yürüyüşü-YENİLENDİ

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel ile Drancy banliyösünde TCŞ aktivisti gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle bir yürüyüş düzenledi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti gençler, Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etti ve fiziki özgürlüğü talebiyle bir yürüyüş düzenledi.

Gençler, Villiers le Bel istasyonu önünde düzenledikleri eylemde HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim şahsında tüm Kürdistan şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

“Abdullah Öcalan’ın Özgürlüğü İçin Bi Hev Re Serhildan” yazılı pankart ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterinin taşındığı yürüyüşte, Fransızca ve Kürtçe attıkları sloganlar ile Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebini dile getirdi.

“Bijî Serok Apo” ve “Ciwan fedaiyê Rêber Apo ye” sloganlarının atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ile Kürdistan ve Ortadoğu’ya barış gelebileceğini belirtildi.

DRANCY

Paris’in Drancy banliyösünde de gençler tecridi protesto etmek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fiziki özgürlük talebiyle bir yürüyüş düzenledi.

Sinan Dersim şahsında devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde

“Ciwan fedaiyê Rêber Apo ne” ve “La vie d'Öcalan, leader du peuple Kurde, est en danger (Kürt Halk Önderi Öcalan’ın hayatı tehlikede)” pankartı taşındı.

Eylem, sık sık “Be Serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo” “Şehîd namirin” ve “Libere Öcalan” sloganlarıyla sona erdi.