Viyana Belediyesi’nde Newroz resepsiyonu

Avusturya’nın başkenti Viyana’da büyükşehir belediye binasında Newroz resepsiyonu düzenlendi.

Resepsiyon Avusturya Demokratik Kürt Toplum Federasyonu (FEY-KOM) tarafından verildi

Avusturya'da Diploması çalışmalarını yürüten FEY-KOM adı altında verilen resepsiyona Avusturya siyasetçilerin yani sıra sivil toplum örgütleri temsilcileri katılım sağlayarak Newroz bayramını kutladılar.

Resepsiyona Belediye Meclis üyesi Şafak Akçay, Asrit Rompold, Yeşiller Partisi’nden belediye meclis üyesi Niki Kunrat, İsveç Büykelçisi Anita Markovic, AK-Arbeiter Kamma Wien’den Asya Sel, Viyana Entegrasyon Bakanlığı’ndan David Berara, Asul in not’tan Micheil Denar, Avusturya Entegrasyon Fonu’ndan Roja Gardi ve siyaset uzmanı Tomas Schimidinger gibi isimler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan FEY-KOM’dan Cina Ahmadi, her yıl düzenlenen bu resepsiyona verilen destekten dolayı teşekkür etti.

Ahmadi, Newroz’un Kürt halkının özgürlük sembolü olarak günümüze geldiğini ifade ederken, bundan sonrada Kürt özgürlük mücadelesi şahsında davam edeceğini kaydetti.

Ahmadi, "Kürtlerin vermiş olduğu haklı mücadelesi Avrupa başta olmak üzere diğer dünya ülkeleri tarafından görmezden gelinerek yalnız bırakıldı, ama buna rağmen Kürt özgürlük mücadelesi daha da büyüyerek, güçlenerek mücadelesine devam ediyor” şeklinde konuştu.

Diğer konuşmacılar da başta Kürdistan olmak üzere Ortadoğu halklarına özgürlük ve barış temennisinde bulundu. Resepsiyon halaylar eşliğinde son buldu.

Ayrıca 26 Mart Cumartesi günü “Gasometer Guglgasse 1110 Wien” adresinde saat 14.00’te başlacak olan Newroz kutlamasına Kürtler ve dostları davet edildi.