Viyana’da komploya karşı uzun yürüyüş başladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunu kınamak amacıyla Avusturya’nın St. Pölten kentinden başkent Viyana’ya doğru iki günlük yürüyüş başlatıldı.

Yürüyüş bu Cuma günü saat 10.00’da başladı. St.Pölten ve Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezlerinin organize ettiği yürüyüşe 50 kişi katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo ve tecride karşı yapılan yürüyüş boyunca eylemciler, en az 25 kilometrelik bir yolu kat edecek.

İki günlük yürüyüş öncesi St. Pölten Kürt Toplum Merkezi’nde kısa bir toplantı yapıldı. Toplantıda yürüyüş komisyonu belirlendi. Yürüyüş öncesi polisin de dernek önünde yoğun tedbirler alması dikkat çekti.

Yürüyüşün başında bir açıklama yapan Avusturya Ciwaka Azad Eş başkanları Xalis Sever ve Nurcan Güleryüz, Öcalan’a karşı gerçekleştirilen komployu kınadı.

Basın açıklaması ardından eylemciler, ''Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a statü'', ''Öcalan için açlık grevi'' pankartı ardından, ikişer sıra halinde yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş boyunca eylemciler, geçtikleri sokaklarda evlerin posta kutularına bildiriler bıraktı.

Eylemciler Cumartesi günü Westbahnhofdan Heldenplatz' a kadar yürüdükten sonra bir miting yapacak. İkinci gün yürüyüşü saat 13.00’te başlayacak. Organizatörler yürüyüşe katılım çağrısında bulundu. Mitingin ardından Viyana derneğinde bir halk toplantısı yapılacak.