Viyana’da Kürdistanlılar ve dostları alanlardaydı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürdistanlılar ve dostları alanlara çıkarak, uluslararası komployu 22’inci yıldönümünde ve Türk devletinin Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen 15 Şubat uluslararası komplosu ve işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto ediliyor.

Eylemlerin gerçekleştiği bir kent de Avusturya’nın başkenti Viyana idi.

Viyana’daki Wien Westbahnhof’ta saat 15.00’da Kürdistanlılar ve dostları bir araya geldi.

Bir dakikalık saygı duruşu ardından halk Museumqatier’a doğru yürüyüşe geçti.

Kürdistanlılar ve dostları sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Biji berxwedana Garê”, “Assassin Erdogan”, “Diktatör Erdoğan”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” ve “Bimre îxanet” sloganları atarak yürüyüş boyunca bildiri dağıtıldı.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gerilla direnişinin de selamlandığı protesto eylemi Museumqatier'de mitingde yapılan konuşmalarda Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarının uluslararası komplonun devamı olduğu belirtildi.

Konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit kalkana kadar ve işgal girişimleri son bulana kadar her zaman eylemde olunacağı dile getirildi.

Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.