Winsen-Luhe ve Saarbrücken’de tecrit protestosu

Almanya’nın Winsen-Luhe ve Saarbrücken kentlerinde düzenlenen eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edilirken, avukat ve aile görüşmesinin olması gerektiği belirtildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protestoları sürüyor.

WINSEN-LUHE

Almanya’nın Winsen-Luhe kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi.

Hamburg yakınlarındaki Winsen-Luhe kentinde de yaşayan Kürdistanlılar Öcalan’ın sağlığına ilişkin bir yürüyüş düzenlediler.

Tevgera Ciwanen Şoreşger (TCŞ) Hamburg bileşenleri tarafından organize edilen yürüyüş Winsen-Luhe Bahnofun’da yapılan miting saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından TCŞ ve Lüneburg ve Winsen-Luhe çevresindeki anti-faşist cephe adına konuşmalar yapıldı.

"Biji Serok Apo" sloganına izin vermemesi özerine yürüyüşe katılan gençler "Biji Reber Apo", “Be Serok jiyan nabe", “Yaşasın PKK", “Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atarak polisin yasakçı zihniyetine karşı tepkisini ortaya koydu.

SAARBRÜCKEN

Almanya'nın Saarbrücken kentinde Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için bugün de alanlara çıktı. 

Halk Europagaleri’nin önünde bir araya geldi. Eylemde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi üzerindeki ağır tecridin kabul edilemeyeceği belirtildi.

Türk yetkililere seslenen Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kendileri için kırmızı çizgi olduğu vurgulandı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile ailesi ve avukatları ile görüştürülünceye kadar devam edileceği belirtildi.

Kürt halkı ve dostlarının eylemlere katılmaya davet edildi. 

Eylem "Bijî Serok Apo” sloganı ile son buldu.